Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Türk SİHA'sını düşüren ABD'ye tepki gösterdi

Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Türk SİHA'sını düşüren ABD'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "Tiyatro oynayanları kendi senaryolarıyla baş başa bırakıp kendi milli güvenliğimizin gerektirdiği adımları atmayı sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Türk SİHA'sını düşüren ABD'ye tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu'nda gerçekleştirdiği konuşmasında, Suriye'de Türk SİHA'sını düşüren ABD'ye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Türk SİHA'sını düşüren ABD'ye tepki gösterdi - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Biz ülkemizdeki büyükelçilikleri hep güvence altında tuttuk. Amerika başkanının dün Suriye konusunda yaptığı açıklamadaki yaklaşımını bizde kendilerinin bölgedeki faaliyetleri için ifade ediyoruz. Amerika'nın PKK'nın Suriye'deki uzantılarıyla bu ülkede yürüttüğü faaliyetler Türkiye'nin milli güvenliği için olağanüstü bir tehdit mahiyetine sahiptir. Söz konusu açıklama müttefiklik ve stratejik ortaklık ruhuyla bağdaşmadığı gibi Suriye'yi bölmeye çalışan terör örgütlerine de cesaret vermektedir." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Türk SİHA'sını düşüren ABD'ye tepki gösterdi - Resim : 2

"Tiyatro oynayanları kendi senaryolarıyla baş başa bırakıp kendi milli güvenliğimizin gerektirdiği adımları atmayı sürdüreceğiz." diyen Erdoğan konuşmasına "Amerika ile NATO'da beraber değil miyiz, beraberiz. Bizim SİHA'mızı Amerika düşürdü mü, düşürdü. ABD ile aramızda güvenlik sorunu var. NATO'da nasıl beraberiz, nasıl böyle bir şey yapabilirsin? DEAŞ'la şehitler verme pahasına hezimete uğratan tek NATO müttefiki olarak bize karşı oynanan bu tiyatroyu acı bir tebessümle karşılıyoruz." şeklinde devam etti.

ABD NATO Recep Tayyip Erdoğan
İstanbul'da "Mehmetçik Gazze'ye" sloganları atıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Bağımsız Filistin" mesajı Numan Kurtulmuş'tan İsrail'e ve sessiz kalanlara tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron ile görüştü