Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce'den skandal çıkış: İmam hatiplilerden bilim adamı olmaz

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce konuk olduğu bir programda imam hatip liselerinin kapatılması gerektiğinin altını çizdi. İnce sözlerinin devamında "İmam hatiplilerden bilim adamı olmaz" diye konuştu.

Eşitlik, adalet ve özgürlükten en çok bahsedenlerin yıllar geçse de İmam hatip düşmanlığı bitmiyor.

Tele 1 ekranlarında Namık Koçak'ın sunduğu programa konuk olan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce, Tele1 canlı yayınında tam anlamıyla skandal sözler dile getirdi.

Programda imam hatip liseleri hedef alındı. İnce, burada yaptığı açıklamalarda imam hatip liselerinin hedeflerinin camilere din adamı yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce'den skandal çıkış: İmam hatiplilerden bilim adamı olmaz - Resim : 1

KAPATILSIN DEMEKLE YETİNMEDİ, HAKLARINI KISITLAMAYA KALKIŞTI
Öte yandan mezunların üniversiteye gitme hakkı olmadığını söyleyen İnce, "İmam hatip mezunlarının gidecekleri yerler Yüksek İslam Enstitüsü ve İlahiyat Fakülteleri." dedi.

"İMAM HATİPLİLERDEN BİLİM ADAMI OLMAZ"
İmam hatipleri hedef alan ince sözlerine şöyle devam etti:

İmam hatip liseleri neden kuruldu, camilere din adamı yetiştirmek için. Bir tek amacı vardır imam hatip liselerinin, o da camilere din adamı yetiştirmek.

Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce'den skandal çıkış: İmam hatiplilerden bilim adamı olmaz - Resim : 2

İmam hatipliler haddinden fazla değil, üniversitelere giriyorlar.
Üniversiteye girme hakları yok. Onların girecekleri yerler İslam Enstitüsü, İlahiyat Fakültesi.

Din adamı olarak 18 yaşına kadar yetiştirilmiş bir adam dünyaya bilim açısından bakamaz. Belki aşırı söylüyor olabilirim, jakoben diyorlar. Jakobenliği de kabul ediyorum. Cumhuriyetçilik aynı zamanda jakobenliktir.

İmam hatip okullarının yüzde 90'ının sivil liseye, fen lisesine dönüştürülmesi lazım. Bütün devlet kadroları imam hatip mezunları ile dolduruldu.

Bu mantık dışı bir şeydir. Devlet kadrolarının mühendislerle, müzisyenlerle, harbiyeliler ile doldurulduğunu düşün.

Yeniden Refah Partisi ile Milletvekilliği pazarlığı yapıldı mı? Gelecek Partisi'nde Kılıçdaroğlu istifası! İletişim Başkanı Altun'dan İsmail Saymaz'a tepki Cumhur İttifakı'nın protokolü ortaya çıktı