Deprem bölgesinde oluşan doğal gölün su seviyesi yükseldi! 5 köy boşaltıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde dağların birbirine kavuştuğu İslahiye'de oluşan doğal gölün su seviyesi yükselince çevresindeki 5 köy boşaltıldı.

Kahramanmaraş depremlerinde dağların birbirine kavuştuğu İslahiye'de oluşan doğal gölün su seviyesi yükselince çevresindeki 5 köy boşaltıldı.

Deprem bölgesinde oluşan doğal gölün su seviyesi yükseldi! 5 köy boşaltıldı - Resim : 1
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde İslahiye ilçesinin kırsalında bulunan İdilli Mahallesinde bulunan 2 dağdan kopan kaya ve toprak parçalarının dere yatağını doldurması sonucu birleşmiş, dere yatağını dolduran kaya ve topraklar nedeniyle doğal göl oluşmuştu. Gaziantep ve çevresinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle doğal gölün su seviyesi yükselirken, ilçede alarma geçildi. Göl çevresinde bulunan yaklaşık 5 köy boşaltılarak, köylüler ilçedeki askeriye ve sağlam yurt binalarına yerleştirildi.

Deprem bölgesinde oluşan doğal gölün su seviyesi yükseldi! 5 köy boşaltıldı - Resim : 2
Doğal gölet, bölgede gece boyunca devam eden şiddetli sağanak ve dolunun ardından su seviyesi taşma noktasına ulaşırken, bölgedeki yağışların Pazartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Kahramanmaraş deprem Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gelibolu – Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'nde konuştu Ramazan'da et fiyatları zamlanacak mı? Şanlıurfa’ya şebeke suyu verilmeye başlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Zafer'in 108. yıldönümünde Çanakkale'de!