Gazeteci İsmail Saymaz: HDP aday çıkarmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret edecek

Gazeteci İsmail Saymaz, "HDP, Cumhurbaşkanı adaylığında tavrını belirledi. HDP aday çıkarmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret edecek. Bu karar yarın Ankara’da basın toplantısıyla açıklanacak." dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz:  HDP aday çıkarmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret edecek

Gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında dün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen HDP'nin yarın saat 11.00'de yapılacak toplantı ile seçim kararını açıklayacağını yazdı.

Saymaz, "HDP, Kılıçdaroğlu’na destek için aday çıkarmayacak" başlıklı yazısında HDP'nin masasında iki ihtimal olduğunu ancak her türlü Kılıçdaroğlu'na destek açıklanacağı belirtti.

Saymaz, "Ya aday göstermeyerek, üstü kapalı şekilde... Ya da 'Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz' diyerek, açıkça destek verilecek. Her halükarda HDP aday çıkarmayacak" ifadelerine yer verdi.

Saymaz, yazısında yer verdiği ifadeleri tweet atarak da paylaştı.

İşte o tweet;

YSK başvuruları kabul edilen adayları açıkladı Kaftancıoğlu: HDP’nin 'PKK terör örgütü değildir' dediğini görmedim Buket Aydın: Ayasofya'da namaz kılıp kılmadığımı nereden biliyorlar Araştırmacı İhsan Aktaş: Kılıçdaroğlu yüzde 53'ü neyle toplayacak?