Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin"

Zonguldak açıklarında 3 gün önce gündüz saatlerinde irtibatın kesildiği Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisinin ise mendireğe çarpması sonucu battığını aktaran Bakan Yerlikaya, 1 mürettebatın vefat haberini verirken diğer mürettebatlar için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirmişti. Son dakika bilgisine göre Kafkametler adlı geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın olay anında ailesine mesaj atarak helallik istediği ortaya çıktı. AFAD Başkanı'ndan açıklama geldi.

  • Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde limanın hemen dışında fırtınaya yakalanan ve irtibat kesilen Kafkametler isimli kuru yük gemisini ve kayıp 11 personelini arama çalışmaları, 3 gündür devam ediyor.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 1

  • Hava şartlarının dönmesinin ardından ilk kez kayıp gemi sahil güvenliğe ait bot ve dalgıçlar tarafından aranmaya başlandı.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 2

  • Yapılan aramalarda ise kayıp geminin batığının yerinin belirlendiği öğrenildi.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 3

  • Ulaşılan gemi batığının iki parça halinde olduğu belirtildi.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 4

  • Kayıp gemi mürettebatını arama çalışmaları devam ederken mürettebatın yakınları ise gelecek umutlu haberi bekliyor.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 5

  • Geçen her dakika umutları azalan aileler, göz yaşları içerisinde yapılan arama çalışmalarını takip ediyor.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 6

"HAKKINIZI HELAL EDİN"

  • Gemide telsizci olarak görev yapan ve kayıp olan mürettebattan Mustafa Nacar'ın kardeşi Ahmet Nacar, ağabeyinin en son babasına ''Hakkınızı helal edin gemi karaya oturdu. Batıyoruz'' yazılı mesaj gönderdiğini ifade etti.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 7

  • Mesajın ardından defalarca kez telefonla aramalarına rağmen ağabeyine ulaşamadıklarını anlatan Ahmet Nacar, ''Ağabeyim Mustafa sabah saat 10:09 sıralarında, babam Mehmet Nacar'ın telefonuna, 'Hakkınızı helal edin. Gemi karaya oturdu. Batıyoruz' yazılı mesaj atmış. Ondan sonra iletişimimiz koptu. Defalarca kez telefonla aradık ama ulaşamadık. Şu an elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Hiç bir haber yok, bilgi yok'' diye konuştu.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 8

  • Baba Mustafa Nacar, halen kayıtlı olan mesajına bakarak göz yaşı dökerken oğlundan gelecek umutlu haberi bekliyor.
  • Kayıp mürettebattan Mustafa Nacar'ın babasına yazdığı mesajda, yaşadıkları paniği de gösteren harf hataları dikkat çekerken mesajın alt kısmında ise baba Mehmet Nacar'ın oğluna ulaşmak için yaptığı ve cevap alamadığı çağrılar yer aldı.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 9

  • Kuvvetli fırtınada Zonguldak açıklarında batan geminin konum tespit edildi. AFAD Başkanı Okay Memiş, "Tüm imkanları seferber ettik. 11 mürettebatı arama çalışmaları o bölgeye yoğunlaştı." dedi.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 10

  • Geminin konumunu tespit edildiğini söyleyen AFAD Başkanı Okay Memiş, dip görüş seviyesinin 25 cm'e kadar küçüldüğünü belirterek, "Asıl odağımız 11 mürettebatın bulunması. Diğer konular çözülür, hallolur. Yeter ki cana bir şey gelmesin. Arama kurtarma faaliyetlerimize 7/24 devam ediyoruz." dedi.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 11

  • Memiş sözlerine şöyle devam etti;

"Geminin yerini tespit ettik, 25 metre derinlikte. Dalgıçlarımızla yeni bilgiler almaya çalışıyoruz. Devletimizin bütün imkanlarını burada seferber ettik. Vatandaşımızın can güvenliği her şeyin üstünde.

Vatandaşlarımızı sağ olarak değerlendirdik bütün arama-tarama çalışmalarımızı buna göre yürütürüz. Mürettebattan bir haber alamadık."

SU ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZI İLE TESPİT EDİLDİ

  • Batan gemi ve mürettebatını aramak için Kdz. Ereğli ilçesine gelen yeraltı görüntüleme cihazları eğitmeni Nurettin Akpınar, sabah saatlerinde geminin yerini ve yaşam alanının su altı görüntüleme cihazı ile tespit ettiklerini açıkladı.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 12

50 METREYE KADAR NESNE TESPİT EDİYOR

  • Akpınar, "Bu cihazlar daha önce yüzyılın afeti olan deprem bölgesinde ve bütün bölgelerde kullanıldı. Yer altında canlı ve cansız insan arandı. Su altı ve toprak altı görüntülemeye sahip. Termal ve manyetik sensörlerle 50 metreye kadar canlı veya cansız aradığımız nesneleri tespit edebiliyoruz" dedi.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 13

"CİHAZLA NOKTA ATIŞ TESPİT ETTİK"

  • Sabah saatlerinde ilçeye gelerek çalışmalara katıldığını anlatan Akpınar, "Sabah saatlerinde olay yerine geldim. Geminin battığı söylenen bölgeye ulaştığımda bir buçuk saat içinde geminin enkazına ulaşıldı. Geminin enkazı karaya 80 metre uzaklıkta. Su yüzeyine de 8.5 metre derinliğinde enkaza ulaşıldı. Gemideki şu andaki tespitlerimizde yaşam odası denilen bölgeyi nokta atışı olarak tespit ettik. Çalışmalar orada devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Kayıp mürettebatın gemi batmadan önce attığı son mesaj ortaya çıktı! "Hakkınızı helal edin" - Resim : 14

Zonguldak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2020-2023 senelerindeki faaliyetleri kitaplaştırıldı Adalet Bakanı Tunç'tan kira sözleşmesi açıklaması KYK Yurtlarındaki asansörlere 'kare kod' uygulaması geliyor! Bahçeli'den fenomenlere sert sözler: Türk medeniyetinde, İslam değerlerinde böyle bir şey yok