Küçükçekmece'de AK Parti'ye yapılan silahlı saldırının soruşturmasında 17 kişi gözaltına alındı

31 Mart'taki Yerel Seçimler için çalışmalarına devam eden AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın dernek ziyareti sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 12 şüphelinin gözaltına alındığını açıklarken, bu sayı İçişleri Ali Yerlikaya'nın paylaşımıyla birlikte 17'ye yükseldi.

Küçükçekmece'de AK Parti'ye yapılan silahlı saldırının soruşturmasında 17 kişi gözaltına alındı
  • AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında gerçekleşen ve 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.
  • Soruşturma kapsamında olaya karışan şüphelilerin yakalanması için ekiplerin çalışması devam ediyor.
  • Olay yerindeki çalışmalarda, 14 adet 7.62 milimetre çapında uzun namlulu silah mermisi kovanı ve 3 adet 9 milimetre çapında kovan bulunurken, 5 araç ve 1 ikametgaha kurşun isabet ettiği tespit edildi.

Küçükçekmece'de AK Parti'ye yapılan silahlı saldırının soruşturmasında 17 kişi gözaltına alındı - Resim : 1

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasındaki saldırıya ilişkin gözaltı sayısının 17'ye yükseldiğini açıkladı.

ADALET BAKANI DUYURDU

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 12 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
  • Bakan Tunç paylaşımında, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen; 12 şüpheli gözaltına alınmış, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.
  • Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülüyor.

Küçükçekmece'de AK Parti'ye yapılan silahlı saldırının soruşturmasında 17 kişi gözaltına alındı - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

  • AK Partili Aziz Yeniay'ın, Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti esnasında, saat 16.30 sıralarında beyaz bir araçla olayla yerine gelen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açılmıştı.
  • Saldırıda 32 yaşındaki E.G.D. ağır yaralanırken, çevredeki bazı binalara ve araçlara da kurşun isabet etmişti.

Küçükçekmece'de AK Parti'ye yapılan silahlı saldırının soruşturmasında 17 kişi gözaltına alındı - Resim : 3

  • Başından yaralanan E.G.D, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı.
  • Olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılırken, polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlatmıştı.

Küçükçekmece'de AK Parti'ye yapılan silahlı saldırının soruşturmasında 17 kişi gözaltına alındı - Resim : 4

Yunanistan'a kaçmaya çalışan PKK'lı terörist yakalandı CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Lütfü Savaş açıklaması Naci Görür'den Hakkari depreminin ardından korkutan açıklama Devlet Bahçeli: CHP ve DEM'in ayrı aday çıkarması sinsi bir oyun