Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi

Son günlerde adı sık sık gündemi meşgul eden 'Gezi Davası' tutuklularından Osman Kavala sessizliğini bozarak basın açıklamasında bulundu. Yaklaşık 6 yıldır hapiste olan Kavala, 'yeniden yargılama' istedi.

Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi
  • Son haftalarda Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi'nin sık sık köşesine taşıdığı, Devlet Bahçeli'nin ise tepki gösterdiği 'Osman Kavala' meselesi uzun bir süre daha gündemde kalacağa benziyor.

'YENİDEN YARGILAMA' TALEP ETTİ

  • Konunun öznesi Osman Kavala sessizliğini bozdu. 2 bin 382 gündür hapiste bulunan iş insanı Osman Kavala yaptığı basın açıklamasıyla yeniden yargılanmayı talep etti.

"ADALET HERKES İÇİN GEREKLİ"

  • Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan Osman Kavala, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
  • "Bariz hak ihlalleri içeren, delillere dayanmayan mahkûmiyet kararlarının verildiği, suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir.
  • Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları sadece başvuranların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir.
  • Adalet herkes için gereklidir. Her yurttaşın hayatı ve hakları eşit derecede değerlidir."

Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi - Resim : 2

Kaynak: haberet.com

Özgür Özel: Şüphesiz yeni bir dönem başladı Bakan Tunç'tan kadına şiddet açıklaması Oğluna, video esnasında araba çarptı Down sendromlu doğan çocuk için hastaneden tazminat