Saadet, Gelecek ve DEVA CHP'yi Meclis'te yarı yolda bıraktı! Destek yok aday çok

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Millet İttifakı'ndaki dağılma uzun sürmedi. Meclis'te ayrı grup kurma mesajından sonra Meclis Başkanlığı için CHP'nin adayı desteklenmedi. CHP'nin listesinden Meclis'e giren partiler, Meclis Başkanlığına aday gösterme sırası geldiğine ayrılarak destek vermediler. DEVA, Gelecek ve Saadet'in farklı aday göstermesi CHP kanadında tepkiye neden oldu.

Saadet, Gelecek ve DEVA CHP'yi Meclis'te yarı yolda bıraktı! Destek yok aday çok

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hüsrana uğrayan muhalefetin kurduğu Millet İttifakı'nın dağılması kısa sürdü. DEVA Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Meclis'te ayrı grup kuralım" çağrısından sonra bir adım daha geldi.

Saadet, Gelecek ve DEVA CHP'yi Meclis'te yarı yolda bıraktı! Destek yok aday çok - Resim : 1

İLK İŞLERİ CHP'DEN AYRILMAK OLDU 

TBMM Başkanlığı için Meclis'teki partilerin aday çıkartması gerekiyordu. Cumhur İttifakı paydaşları Numan Kurtulmuş'u aday gösterirken Millet İttifakı parçalandı.

14 Mayıs'taki seçimde CHP listelerinden Meclis'e giren DEVA, Gelecek, Saadet Partisi'nin Meclis başkanlığı seçiminde destek vermek yerine kendi adaylarını çıkarma kararı aldı.

DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet Partisi 10, Demokrat Parti ise 3 milletvekilini Meclis'e sokmuştu. Böylece toplamda CHP, bu partilere 38 vekil vermiş oldu. Gelecek ve DEVA Partili milletvekilleri, seçimin ardından CHP'den ayrıldı.

Saadet, Gelecek ve DEVA CHP'yi Meclis'te yarı yolda bıraktı! Destek yok aday çok - Resim : 2

MECLİS'TE FARKLI ADAY GÖSTERDİLER

AK Parti ve MHP'nin TBMM Başkan adayı Numan Kurtulmuş olurken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı ise Tekin Bingöl oldu. Cihan Paçacı ise İyi Parti'nin adayı olarak seçime katıldı.

Gelecek ve Saadet Partisi, Serap Yazıcı Özbudun'u Meclis başkanlığına aday gösterdi. Deva Partisi ise Mustafa Yeneroğlu'nun TBMM Başkan adayı olduğunu duyurdu.

Saadet, Gelecek ve DEVA CHP'yi Meclis'te yarı yolda bıraktı! Destek yok aday çok - Resim : 3

CHP'Lİ VEKİL GÜRSEL EROL TEPKİ GÖSTERDİ

CHP'nin 26., 27., ve 28. dönem Elazığ Milletvekili olan Gürsel Erol, DEVA ve Gelecek partilerinin yaptığına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erol, "Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir. (nokta)" ifadelerine yer verdi.

Saadet, Gelecek ve DEVA CHP'yi Meclis'te yarı yolda bıraktı! Destek yok aday çok - Resim : 4

Buket Aydın'dan troll hesaplara suç duyurusu Saadet, Gelecek ve DEVA CHP'yi Meclis'te yarı yolda bıraktı! Destek yok aday çok CHP'li Altay: Çekilmek lazım Hakan Fidan'dan ABD ile kritik temas!