Son Dakika: AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'dan depreme dayanıklı İstanbul sözü; fahiş kiralara '100 bin sosyal konut' çözümü

Son Dakika: Haliç Kongre Merkezi'nde seçim vaatlerini anlatan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u depreme dirençli hale getireceklerini kaydetti. Megakentte deprem seferberliği ilan edeceklerini söyleyen Kurum, "İstanbullulara söz, tek riskli yapı kalmayıncaya kadar koşturacağız" dedi. Artan kira bedelleri için de 100 bin sosyal konut yapacaklarını söyleyen Kurum, "Bu konutlar düşük fiyatla sadece ihtiyaç sahiplerine kiralanacak" dedi.

Son Dakika: AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'dan depreme dayanıklı İstanbul sözü; fahiş kiralara '100 bin sosyal konut' çözümü
  • İstanbullunun en büyük korkusu olan deprem, 2024 yerel seçimleri için belirleyici olacağa benziyor.
  • Bu kapsamda adayların İstanbul'un depreme dayanıklı hale getirilmesi için yapacağı çalışmalar büyük önem arz ederken AK Parti'nin adayı Murat Kurum konuya ilişkin vaatlerini ilk kez ayrıntılarıyla açıkladı.

Son Dakika: AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'dan depreme dayanıklı İstanbul sözü; fahiş kiralara '100 bin sosyal konut' çözümü - Resim : 1

  • Haliç Kongre Merkezi'nde vaatlerini anlatan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Afetlere dirençli bir İstanbul vaat ediyoruz. 39 ilçemizdeki 1,5 milyon konut depreme dayanıksız. Dönüşüm meselesi ciddiyet ister, özveri ister. Deprem seferberliği ilan ediyoruz" dedi.

"BÖYLE GİDERLERSE İSTANBUL'DA DÖNÜŞÜMÜ 100 YILDA YAPAMAZLAR"

Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • "Deprem terörle mücadele kadar önemlidir. İstanbulluların gündemi depremdir, deprem dönüşümüdür. Sizlere afete dirençli bir İstanbul teklif ediyoruz.
  • 600 bin konutun acilen dönüştürülmesi gerekiyor. İstanbul'u 5 yılda hazırlayacağız denmişti. Ne vaat verdiler 5 yılda 100 bin konut değiştireceğiz hedefi konulmuştu.
  • Aslına bakarsanız bizim kayıp 5 yıl olarak tarif ettiğimiz durum budur. Söz verdiğinin %5'ini bile yapamamaktadır. Büyükşehir bizim ilçe belediyemizin başarısının yarısına bile ulaşamaz. Böyle giderlerse İstanbul'da dönüşümü 100 yılda yapamazlar.

Son Dakika: AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'dan depreme dayanıklı İstanbul sözü; fahiş kiralara '100 bin sosyal konut' çözümü - Resim : 3

"KİPTAŞ'IMIZLA 300 BİN KONUTU BAŞLATIYORUZ"

  • İstanbullulara söz, tek riskli yapı kalmayıncaya kadar koşturacağız, alın teri dökeceğiz. Bunun için de ülkemizin kaderini değiştirecek deprem dönüşüm hamlesini başlatacağız.
  • 5 yılda 650 bin yatay mimari eksenli konut inşa edeceğiz.
  • Yeni güvenli, huzurlu binalarımızın 300 binini bilinçli bir şekilde durdurulan KİPTAŞ eliyle yapacağız. Biz öldürülen, yavaşlatılan KİPTAŞ'ımızla 300 bin konutu başlatıyoruz.

"700 BİN TL'Sİ HİBE DESTEĞİ 700 BİN TL'Sİ KREDİ DESTEĞİ"

  • 15 Nisan'da hemen başvuruları alacağız. 700 bin lira hibe desteği 700 bin lira kredi desteği ve 100 bin lira da taşıma desteği vereceğiz. 18 ayda bu konutlarımızı planlayacağız. Yerinde dönüşüm ile 250 bin konut yapacağız. Şu anki İstanbul BB yönetiminde dahil bizim yaptığımız bu çalışma ve vizyon yoktur.

Son Dakika: AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'dan depreme dayanıklı İstanbul sözü; fahiş kiralara '100 bin sosyal konut' çözümü - Resim : 4

100 BİN KİRALIK KONUT MÜJDESİ

  • Kentsel dönüşüme özel 100 bin konut yapıp, ihtiyaç sahiplerine uygun fiyata kiralayacağız. Bu konutlardan 39 ilçemiz faydalanacak.
  • Bu konutlar kesinlikle satılmayacak. İhtiyaç sahiplerine kiralanacak. Böylece kira artışlarını durduracak ve vatandaşlarımıza yardımcı olacağız."

Son Dakika: AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'dan depreme dayanıklı İstanbul sözü; fahiş kiralara '100 bin sosyal konut' çözümü - Resim : 5

Kaynak: haberet.com

Muhalefetten İYİ Parti ve DEM Parti'ye "neden aday çıkartıyorsunuz?" baskısı Murat Kurum İstanbul için dev projelerini açıkladı! Askeri askeri eğitim uçağı acil iniş yaptı Terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi! Patlayıcı infilak ettirildi