Cumhurbaşkanı Erdoğan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nı açtı

Son dakika haberleri.... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılışını gerçekleştirdi. Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin 5 yılda kimlerin çalıştığını kimlerin yattığını gördü. İstanbul'un kronik sorunlarını Murat kardeşimizle aşacağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nı açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabı açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nı açtı - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kağıthane'de açıklamalarda bulundu;

İstanbul'un yükü hafifleyecek. Daha önce nasıl yaptıysak yine yapmaya devam ediyor. Ama birileri de hafriyatla neler yaptı. Raylı sistem projelerinde en önemli hassas ve zor konulardan biri hattın beyni diyebileceğimiz sinyalizasyon sistemidir.

İstasyonlara konulacak akıllı sistemleri TÜBİTAK geliştirdi. Dışardan gelen bir şey yok. Sürücüsüz metro hattı da Ankara-Sincan'daki fabrikada üretiliyor. Gayrettepe Havalimanı hattının tüm süreçleri kendi mühendislik ve tasarımlarımızla gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Bundan sonra da yerli ve milli gelişimlere önem vereceğiz. Her konuda tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşana kadar azimle çalışacağız.

Siyasette de parolamız vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet vermektir. Millete efendilik olmaz, hizmetkarlık olur. 

Millete tepeden bakanlar, milleti hakir görenler, nobran ve kibirli olanla siyasette kaybetmeye mahkumdur. 31 Mart akşamı da bunları hep beraber göreceğiz. Türk siyasi tarihine göz attığınızda bunun sayısız örneğine şahit olursunuz. Milletin yetkiyi emanet ettiği ancak bunun karşılığını veremediği nicelerinin tozlu raflarda unutulup gittiğini görürsünüz. Milletin gönlüne hizmetlerle taht kurmuş sayısız devlet adamımız da var. Bundan dolayı kendimizi sürekli hesaba çekiyoruz, ülkemiz milletimiz ve insanlık için ne yaptık sorusunu kendimize soruyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nı açtı - Resim : 2

Siyasetin inişli çıkışlı yolculuğunda pek çok zorlukla, engelle haksızlık ve hukuksuzlukla karşılaştık. Vesayetin 90'lar Türkiye'sine karabasan gibi çöktüğü dönemde belediye başkanlığı yaptım ve yılmadım. Aramıza kimsenin girmesine müsaade etmedim. Laf üstüne laf koyanlardan değil, taş üstüne taş koyanlardan olmanın peşindeyiz. Vatandaşımızın "Allah ondan razı olsun" duasını her türlü siyasi ve dünyevi hesabın üstünde görüyoruz.

Bizim de her kul gibi hatalarımız eksiklerimiz olabilir. Tüm çabalarımıza rağmen gerçekleştiremediğimiz hedeflerimiz oluyor. Ancak ne olursa olsun ülkemize milletimize hizmetkar olmak için çalışmaktan vazgeçmiyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonuna sabırla yürümeye devam ediyoruz.

İktidarlarımızın 21 yılı aşkın döneminin hiçbir safhasında belediyelerimizi siyasi rengine göre ayırmadık. Kampanya boyunca yaptıklarımızı anlattık, projelerimizi paylaştık, muhalefetle ilgili eleştirilerimizi açık yüreklilikle yaptık. Sandık sonrası çalışmalara devam ettik. Bu durum İstanbul için de geçerli. İstanbul şuan ki halinden daha kötüye gitmemişse, bizim elimizi taşın altına koymamızdan dolayı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nı açtı - Resim : 3

MURADINIZ İÇİN MURAT'INIZA SAHİP ÇIKIN

Nasıl pislik aktığını hatırlıyorsunuz. Biz söz verdik yaptık. İstanbul'un ve sizlerin yeniden muradına ermek istiyorsanız Murat'ınıza sahip çıkacaksınız. İstanbul'u Ankara'yı 30 Büyükşehiri tekrar ayağa kaldıracağız. 

Sabiha Göçen Havalimanı Pendik Metrosu gibi önemli projeyi hizmete verdik. Elbette yeterli bulmuyoruz. Diğer tüm sıkıntılara da çözüm yolları geliştiriyoruz. Uğraştıran değil ulaştıran İstanbul.

İstanbul genelinde toplam 53 kilometre olan 4 metro hattının inşası sürüyor. İnşallah hepsini İstanbulluların hizmetine açacağız.

Fatih'in emaneti olan bu aziz şehri, inşaatına başlanmış metroları dahi yapamayan, kendi beceriksizliklerini vatandaşın sırtına yükleyenlerin vicdanına bırakmadık, bırakmayacağız. Çünkü biz bu şehre bu şehrin insanına aşkla bağlıyız.

"ÇOĞULCU DEMOKRASİDEN KORKAN MUHALEFET"

31 Mart seçimleriyle ilgili takvim saymaya başlayınca maskeler düşmeye başladı. 5 yıl boyunca kimlerin şehri için çalıştığı kimlerinin yattığı ortaya çıkıyor. Sandıkta hesap vermeye geldikçe dizleri titremeye başladılar. 2. büyük partinin belediye başkan adayları için yaptığı açıklama muhalefetin düştüğü durumu gösteriyor. Milli iradeye saygı duyulan hiçbir ülkede muhalefet partisinin çoğulculuktan korktuğunu, rakipleri için saldırganlaştığını göremezsiniz. 8 ay öncesine kadar 6'lı masada beraber olduklarını hedef alıyorlar. Ülkeyi yöneteceklerdi, ne oldu bunlara şimdi. Bir kaç gün öncesine kadar ortaklık yaptıkları partileri ihanetle suçlamak siyasi basiretsizlik örneğidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nı açtı - Resim : 4

"SANDIKTAN ÇIKAN İRADE BAŞIMIZIN TACI"

Kağıthane'de sandıkların patladığını görmek istiyorum. Kimseyi küstürmeyeceksiniz, kucaklayacaksınız. Nefret dili ile değil kucaklayıcı bir dil ile. Vesayet dili, sağa sola saldıranlardan kendisine de ülkeye de fayda gelmez. 

Ortak aday çıkartmak gibi kendi yolunu çizmek de gayet normal. Görüşmeye devam ettiğimiz partiler var. Bazı illerde beraber yürüyor, bazı illerde yarışıyoruz ama kimseyi ihanetle suçlamıyoruz. Seçime nasıl girilirse girilsin hükmü millet verecek.

Her zaman olduğu gibi sandıktan çıkan iradeyi baş tacı edeceğiz. Bunlar halen açık oy gizli sayımla milletin iradesinin tek parti faşizminin özlemiyle yaşıyorlar. Bu partide genel başkan koltuğunda oturanlar değişse de demokrasiye olan düşmanları değişmiyor. Yıllar geçiyor faşizan düşüncelerinde değişme yok. Demokrasiden ürken, çoğulculuktan korkan kibirli zihniyet hak ettikleri dersi alacaktır.

"İSTANBUL'U KRONİKLEŞEN SORUNLARINDAN TEK TEK KURTARACAĞIZ"

İstanbul'un kronikleşen sorunlarına karşı çözümlerimizi Murat Kurum kardeşimiz kısa süre önce paylaştı.

Sistem İstanbul ile İstanbul'u hak ettiği projelere kavuşturmak istiyoruz. Ulaştırma alanındaki bazı projeleri sizlere hatırlatayım.

İstanbullu kardeşlerimizin hayatının önemli bir kısmı trafikte geçiyor. Ortalama yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Tüm engellemelere rağmen tünelleri köprüleri yolları yapmasaydık İstanbul içinden çıkılmaz bir trafikte olacaktır. Murat kardeşimizle birlikte önümüzdeki dönem için ortalama yolculuk süresini 39 dakikaya düşürerek trafiği sorun olmaktan çıkarmak istiyoruz.

Şuanda toplu ulaşımda kara yolunun ağırlığı yüzde 72'ler raylı sistem ise yüzde 26 dolaylarında. Trafiği bitirmek için bu dağılım daha ortalamalı olmalı. Trafik sorununa kalıcı çözümün anahtarı kara yolu, raylı sistem ve deniz yolu altyapısını yapmak. 2029'a kadar hedefimiz karayolunu yüzde 60'a düşürmek raylı sistemi 37'ye çıkartmak. Daha sonra ortalama yüzde 48'lerde eşitlemek.

Murat kardeşimizle birlikte ilk 5 yılda Avrupa yakasında 15 kilometrelik tünelle 6,5 kilometrelik tüneli açacağız.

"Ekrem İmamoğlu başarı için haksızlık polemik saldırı bekliyor" İsmail Küçükkaya'dan Naci Görür ve Murat Kurum'un görüşmesine değerlendirme İYİ Parti'de istifalar sürüyor Kiliseye silahlı saldırıda DEAŞ bağlantısı