SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet Bahçeleri açılış töreninde önemli açıklamalar

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçeleri açılış törenine görüntülü bağlanarak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "500 Millet Bahçemizin tamamını bitirdiğimizde 81 vilayetimizin çehresinin değişeceğini düşünüyorum." dedi.

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçeleri açılış törenine görüntülü bağlanarak açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet Bahçeleri açılış töreninde önemli açıklamalar - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından derlenenler;

"Adıyaman Millet Bahçesi 505 bin metrekare, Afyon 125 bin, Adana Aladağ 200 bin, Sivas 158 bin, Erzincan Tercan 52 bin metrekare olmak üzere 1 m 466 bin metrekare büyüklüğe sahiptir. Millet bahçelerimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Her biri, yeşil alanları, tesisleri ve sundukları imkanlarla göz kamaştıran projelerdir."

"İnsanımızın nefes alabileceği yeşil alanlar kazandırmakla kalmıyor gençlerden çalışanlara kadar sosyal ihtiyaçları da karşılıyoruz. Vatandaşlarımız burada dinlendiriyor. Evlatlarımız burada sosyalleşiyor. Her yaş grubundan insanımız burada spor yaparak sağlıklı hayata kavuşuyor. Millet bahçelerimizin tamamı afetlerde toplanma alanı olarak hizmet vermekte."

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet Bahçeleri açılış töreninde önemli açıklamalar - Resim : 2

"81 VİLAYETİMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"

"Çevre ve şehircilikte attığımız her adımın bu süreçte ciddi faydasını gördük. Cumhuriyetimizin 100. yılında 81 ilde 81 milyon metrekare yeşil alan kazandırmanın ehemmiyeti anlaşılmış oldu. Millet bahçeleri sayısını 500 olarak güncelledik. 21 buçuk milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçelerimizi hizmete aldık. 137 millet bahçemizin yapımı devam ediyor. İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyanın en gözde parkları arasında yer alacak. Murat Kurum beye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum Mehmet Bey ile süreci devam ettireceğiz."

"Çalışmalarımızı daha da hızlandırıyoruz. İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile birlikte ülkemiz genelindeki 500 Millet Bahçemizin tamamını bitirdiğimizde 81 vilayetimizin çehresinin değişeceğini düşünüyorum."

"Bizim dünya görüşümüzün özünde, tabiatı ve kainatı bir emanet olarak görmek vardı. Gökyüzü bize emanettir, denizler, toprak bize emanettir. Hayatımızı idame ettiren hava bize emanettir. Gözümüzün gördüğü ya da görmediği her şey bizlere emanettir. Sahibi ise yüce Rabb'bimiz ve gelecek nesillerdir."

Bizden önceki 60 yılda yapılan ağaçlandırmanın 1,5 katını 21 yılda yaptık. 81 vilayetimizin her birini yemyeşil hale getirene kadar durmadan çalışacağız.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet Bahçeleri açılış töreninde önemli açıklamalar - Resim : 3

KENTSEL DÖNÜŞÜM MESAJI

"6 Şubat depremlerinin bizlere hatırlattığı hususlardan biri de sağlam dayanıklı yapılar inşa etmemizdir. TOKİ inşalarında hamd olsun hiçbir hasar görmedi. Ülkemizin yeni yapı stokunu asla bu standartların altına düşürmeyeceğiz. Kentsel dönüşümün ne kadar olduğunu maalesef gördük. Marjinal kesimlerin engelleme çabalarına rağmen yaptığımız dönüşümün etkisini gördük. Aman önünün kesildiği yerlerde maalesef kötü sonuçlar yaşadık. Artık kentsel dönüşümde daha kararlı daha dirayetli adımlar atacağız. Doğrudan halkımızın hayatına dair böylesi bir konuda tamahkarlığa izin vermeyeceğiz. İdeolojik saplantılarla hareket edenlerin de, gözünü para hırsı bürüyen muhterislerin de kaprislerine boyun eğmeyeceğiz."

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet Bahçeleri açılış töreninde önemli açıklamalar - Resim : 4

Eski CHP'li Öztürk Yılmaz'dan skandal sözler! Meşru bir Cumhurbaşkanı olarak görmüyorum Uğur Dündar "Mehmet Şimşek'e destek olmalıyız" dediği için linç edildi! Saadet, Gelecek ve DEVA CHP'yi Meclis'te yarı yolda bıraktı! Destek yok aday çok Buket Aydın'dan troll hesaplara suç duyurusu