Son Dakika: Gövde üzerine iniş yapan uçak hakkında İGA'dan açıklama

İstanbul'da sabah saatlerinde kargo uçağının ön iniş takımlarının açılmaması üzerine dakikalarca gövde üstünde ilerleyerek iniş yapmasına ilişkin İstanbul Havalimanı İşletmeleri'nden açıklama geldi. İGA Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış, uçağın olağanüstü şekilde yaptığı inişin 371 metre sürdüğünü belirtti.

  • Paris-İstanbul seferini yapan Fedex Havayollarına ait Boeing 763 tipi bir kargo uçağı, iniş takımlarında arıza meydana gelince, İstanbul Havalimanı kontrol kulesi ile irtibata geçerek gövde üzerine iniş için izin istedi.
  • Bunun üzerine havalimanında iniş için gerekli tedbirler alınarak piste Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Servisi ekipleri sevk edildi.
  • Uçak gövde üzerine sorunsuz olarak inişini gerçekleştirirken kabin ekibi yaralanmadan uçağı terk etti.

Son Dakika: Gövde üzerine iniş yapan uçak hakkında İGA'dan açıklama - Resim : 1

İSTANBUL HAVALİMANI İŞLETMELERİ'NDEN AÇIKLAMA

  • Kurtarma çalışmaları devam ettiği sırada İGA Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış açıklama yaptı. Karakış, "Hidrolik arızası sebebiyle burun iniş dikmesini açamaması sebebiyle bir kargo uçağı 1-6 sağ pistimize acil iniş gerçekleştirdi" dedi.

Son Dakika: Gövde üzerine iniş yapan uçak hakkında İGA'dan açıklama - Resim : 2

"GÖVDE ÜZERİNDE 371 METRE İLERLEDİ"

  • Karakış, "Uçak pistimizin üzerine iniş yaptıktan sonra ana iniş takımları üzerinde belli bir noktadan sonra uçağı gövde üzerinde bırakıp çok başarılı bir şekilde yaklaşık 371 metre gövde üzerinde ilerleyerek, piste tam merkez noktada kalarak acil iniş gerçekleştirdi" diye konuştu.

Son Dakika: Gövde üzerine iniş yapan uçak hakkında İGA'dan açıklama - Resim : 3

PİSTTEN NE ZAMAN KALKACAK?

  • Karakış uçağın ne zaman pistten alınacağına ilişkin bir soruya ise, "Önce soruşturmanın bitmesi lazım. Arkasından havayolunun uçağına ne yapacağına karar vermesi lazım" yanıtını verdi.

Son Dakika: Gövde üzerine iniş yapan uçak hakkında İGA'dan açıklama - Resim : 4

Kaynak: DHA

İYİ Parti yeni anayasaya kapıyı kapattı Abdülkadir Selvi'den Devlet Bahçeli'ye 'Osman Kavala' yanıtı 8 ilde 'Mahzen' operasyonu: Bir suç örgütü daha çökertildi Ankara'da FETÖ operasyonu! 15 gözaltı