Son Dakika: İsrail-Hamas savaşında beklenen haber geldi! Hamas lideri Haniyye: İsrail ile ateşkese ulaşmaya yakınız

Son Dakika: Dünyanın gözü bir aydan fazla süredir İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de devam eden savaşta. Uzlaşı için Türkiye'nin de diplomatik temaslar yürüttüğü savaşta sıcak bir gelişme yaşandı. Hamas lideri Haniyye sessizliğini bozarak İsrail ile ateşkes anlaşmasına ulaşmaya yakın olduklarını söyledi. Heniyye, ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini belirtti.

Son Dakika: İsrail-Hamas savaşında beklenen haber geldi! Hamas lideri Haniyye: İsrail ile ateşkese ulaşmaya yakınız
  • Son Dakika: Hamas lideri İsmail Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına 'ulaşmaya yakın' olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini söyledi.
  • Hamas'ın Telegram hesabından, hareketin Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ateşkese ilişkin yaptığı açıklamaya yer verildi.
 Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye
İsmail Heniyye / Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı

"ATEŞKES ANLAŞMASINA YAKINLAŞTIK"

  • Heniyye, "Hareket, Katar'daki kardeşlerine ve ara buluculara yanıtını verdi. Ateşkes anlaşmasına ulaşmaya yakınlaştık" ifadesini kullandı.

"ARTIK İŞ KATAR'DA"

  • Bir açıklama da Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk'ten geldi. Al Jazeera televizyonuna konuşan Rişk, İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasını Katar'ın duyuracağını açıkladı.

  • Rişk, "Artık iş Katar'da. Onlar, İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasını duyuracaklar. Anlaşmanın detayları ilerleyen saatlerde açıklanacak" dedi.

YARDIMLARIN GİRMESİ, ESİRLERİN BIRAKILMASI ŞARTI

  • Rişk, anlaşma gereğince yardımların girmesi ve her iki taraftan kadın ve çocukların serbest bırakılması karşılığında ateşkes yapılmasından söz edildiğini ifade etti.

  • Hamas lideri İsmail Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına "ulaşmaya yakın" olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini söylemişti.

Son Dakika: İsrail-Hamas savaşında beklenen haber geldi! Hamas lideri Haniyye: İsrail ile ateşkese ulaşmaya yakınız - Resim : 2
 İzzet er-Rişk / Siyasi Büro Üyesi 

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

  • Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.
  • İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Son Dakika: İsrail-Hamas savaşında beklenen haber geldi! Hamas lideri Haniyye: İsrail ile ateşkese ulaşmaya yakınız - Resim : 3

  • İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 66, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.
  • İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

5600'Ü ÇOCUK 13 BİNİ AŞKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

  • Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bin 600'ü çocuk ve 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi öldürüldü.
  • İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 217 Filistinli hayatını kaybetti.

Son Dakika: İsrail-Hamas savaşında beklenen haber geldi! Hamas lideri Haniyye: İsrail ile ateşkese ulaşmaya yakınız - Resim : 4

  • İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.
  • İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu öldü.

Son Dakika: İsrail-Hamas savaşında beklenen haber geldi! Hamas lideri Haniyye: İsrail ile ateşkese ulaşmaya yakınız - Resim : 5

Kaynak: haberet.com

Ankara-İstanbul istikameti ulaşıma kapatılacak Bakan Fidan'dan AB'ye net mesaj Kılıçdaroğlu 'partiyi bölüyor' iddialarına evinden cevap verdi! Garantör olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız