Son dakika! Millet İttifak'ı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da millete seslendi: Konutların hepsini 5 kuruş almadan tamamlayacağız

Son dakika! Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da "Millet Buluşması" programında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, buradaki açıklamalarında, "Hatay'da bütün depremzede kardeşlerime sözüm sözdür; Allah nasip eder iktidar olursak herkesin anahtarını teslim edeceğiz, 5 kuruş almayacağız. Zaten almak suç. Anayasa'da böyle diyor." ifade ederek teşekkürlerini dile getirdi.

Son dakika!  Millet İttifak'ı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da millete seslendi: Konutların hepsini 5 kuruş almadan tamamlayacağız

Son dakika! Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da "Millet Buluşması" programında konuştu.

Kılıçdaroğlu buradaki açıklamalarında deprem bölgesinde konutları vatandaştan 5 kuruş almadan inşa edeceğinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

"Değerli arkadaşlarım, bizi televizyonda izleyen değerli vatandaşlarım... Bu ülkenin geleceğini beraber inşa etmek boynumuzun borcu. 85 milyonu hiçbir ayrım yapmadan kucaklamak boynumun borcudur. Ama bazı acılar var ki onlar yüreğimizin bir köşesinde her zaman durur. Depremin yarattığı büyük acı sadece kendi ülkemizde değil, bütün dünyada yankılandı. Yaralarımızı sarmak gibi hasreti asla unutmayacağız. Hatay'da ilk toplantıyı yapıyorum, millete sesleneceğim bundan sonra.

Buraya gelirken mezarlıkları ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış. Ankara'dan talimat bayrakları kaldırın diye... Hayatımda hiçbir zaman bu kadar üzülmedim. Türk bayrağını indirin diyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bayrağını indirin diyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi başka bir devlete mi ait arkadaşlar? Emin olun önce inanmadım, böyle şey olmaz dedim. Ama bunun olur olduğunu görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı. Asla kabul etmiyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur. Depremde hayatını kaybettiği vatandaşların mezarlığı Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bir toplumu ayrıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bir bakan telefon edecek, 'İndirin' diyecek bayrakları... Ne demek?

Son dakika!  Millet İttifak'ı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da millete seslendi: Konutların hepsini 5 kuruş almadan tamamlayacağız - Resim : 1

"85 MİLYONU KUCAKLAMAK BOYNUMUN BORCUDUR"
Türkiye coğrafyasında hepimiz huzurla yaşamak istiyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 85 milyon insanı kucaklamak benim boynumun borcudur. Zor günlerden geçiyoruz biliyorum, acılarımızı hafifletmek için her birimiz elimizden geleni yapıyoruz, bunu da biliyorum. Ama bazı acılar var ki yüreğimizin bir kenarında durur.

Depremin yarattığı büyük acı sadece kendi ülkemizde değil, bütün dünyada yankılandı. Hatay'da ilk toplantıyı yapıyorum. Bayrağımızın ne kadar değerli olduğunu biliriz, vatanımız da bizim için değerlidir.

İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR
11 büyükşehir belediye başkanımı, depremin etkilediği kentlerde koordinatör olarak görev yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu da Hatay'da koordinatör olarak görev yapıyor. Kendisini hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ederim.

Son dakika!  Millet İttifak'ı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da millete seslendi: Konutların hepsini 5 kuruş almadan tamamlayacağız - Resim : 2

14 Mayıs'tan sonra yeni bir güne başlayacağız hep beraber. Hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir ufku görecek. Öyle bir tablomuz var ki arkadaşlar, esnafın dükkanı yıkılmış, çiftçi yem bulamıyor.

Şimdi 'Çiftçinin, esnafın kredisi var ödesin', nasıl ödeyecek? Herkes kenti terk etmeye başlamış. Olağanüstü hallerde olağanüstü kararlar alınır. Esnafın, çiftçinin kendisine dönmesi için ona destek vereceksiniz. Bir olayla karşılaştığınızda derhal planlarsınız. Kısa, orta, uzun dönemde ne yapacağım... Aksi halde devleti yönetemezsiniz. Beşeri sermayeden büyük kayıp var. Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya'ya gittim. Hatay'a 4'üncü gelişim. Nitelikli eleman kenti terk etmiş vaziyette. Fabrikaların çalışması, esnafın dükkan açması lazım. Okulların açılması lazım. Yapamıyorsanız bize söyleyin yaparız hepsini. Bir kenti kent yapan unsurlardan birisi de o kentteki entelektüel birikimdir. Kenti kent yapan ruhtur, bu ruhun korunması lazım.

"BİR DEVLET BUNU YAPAR MI?"
Samandağ'da yazı göndermişler, 'Az su tüketen ürünler ekin' diye. Bir devlet bunu yapar mı? Deyin ki 'Devlet Su İşleri bunu yapamıyor', bizim belediye başkanlarımız yaparlar ve suyu da verirler. Siz bunu yapmadığınız takdirde daha pahalı bedel ödüyorsunuz. Bizim insanımız bunu yapar.

Hatay'ın demografik yapısı çok değerlidir. Dışarıya aşırı göçün ve geri gelmemesinin demografik açıdan sorun yaratacağını biliyoruz. Bunu düşünüyorlar mı, gereğini yapıyorlar mı? Devleti yöneten kişi ülkenin 20-25-30-100 yılını düşünmek zorundadır.

180 milyon ton enkaz bir yerlere taşınacak. Asbesti düşünüyorlar mı? Bir çevre mühendisi ile görüştüler mi acaba? Devleti yöneten kişi bütün ayrıntıları düşünmek zorundadır. Hep afetten sonrasını düşünüyoruz. Biz afetten sakınmayı adeta defterden silmişiz. Devletin liyakatli kadroları depremi biliyor ama devleti yönetenler sakınmıyor."

180 milyon ton enkaz bir yerlere taşınacak. Asbesti düşünüyorlar mı? Bir çevre mühendisi ile görüştüler mi acaba? Devleti yöneten kişi bütün ayrıntıları düşünmek zorundadır. Hep afetten sonrasını düşünüyoruz. Biz afetten sakınmayı adeta defterden silmişiz. Devletin liyakatli kadroları depremi biliyor ama devleti yönetenler sakınmıyor.

Devlet yönetiminde kural şudur, derhal planlarsınız kısa dönem, orta dönem ve uzun dönemde ne yapacağım? Beşeri sermayeden büyük kayıp var, haberleri var mı acaba? Mühendisi, mimarı, doktoru, ustabaşı, sanayicisi, fabrikalarda çalışan nitelikli eleman kenti terk etmiş vaziyette. Bu insanların geri gelmesi lazım. Kısa vadede yapılması gereken şeylerdir bunlar. Çözümü basit, 50 sefer söyledim. 'Olağanüstü bir durum var, deprem bölgesinde çalışmak isteyenden vergi ve sigorta primi almayacağım' diyeceksiniz. Olağanüstü dönemler, devletin olağanüstü fedakarlıklar yaptığı dönemlerdir. Bunlar olmadığı zamanlar devlet yönetilmiyor demektir.

"KONUTLARIN  HEPSİNİ TAMAMLAYACAĞIZ"
Deprem sonrası temeller atıldı. Eyvallah. İnşallah biz o konutların hepsini tamamlayacağız. Hiç kimse endişe etmesin.

"ANAHTARLARI TESLİM EDECEĞİZ, 5 KURUŞ ALMAYACAĞIZ"
Hatay'da bütün depremzede kardeşlerime sözüm sözdür; Allah nasip eder iktidar olursak herkesin anahtarını teslim edeceğiz, 5 kuruş almayacağız. Zaten almak suç. Anayasa'da böyle diyor.

Prof. Dr. Murat Arslan: "Şap virüsü bir yüzeyde 5 ay canlı kalabiliyor" Mustafa Destici'den önemli açıklamalar MHP lideri Devlet Bahçeli adaylık başvurusunu yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6284 kararı