Yeniden Refah Partisi'nin 6284 isteği eleştiri ile karşılanmıştı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net yanıt

Yeniden Refah Partisi ile AK Partili yetkililer bir süredir ittifak görüşmesi kapsamında bir araya geliyorlardı. Yeniden Refah Partisi ittifaka girme şartlarını AK Partili isimlere iletti. Şartlar arasında şüphesiz 6284 sayılı kanunun kaldırılması gündem olmuştu. Gelen kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6284 sayılı kanun hakkında kararını çoktan vermiş.

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 isteği eleştiri ile karşılanmıştı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net yanıt

Yeniden Refah Partisi de Cumhur İttifakı'na katılmaya doğru gidiyor. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aydal, AK Parti ile ittifaklık konusunda yapılan görüşmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 isteği eleştiri ile karşılanmıştı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net yanıt - Resim : 1

"AK PARTİ 30 ŞARTIMIZI DA KABUL ETTİ"
Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'ye koştuğu 30 şartın da kabul edildiğini dile getiren Aydal, ''AK Parti'nin kabul etmediği bir teklifimiz olmadı. Tüm maddelerimiz okundu ve hiç problem yok dendi'' ifadelerini kullandı.

Partisinin AK Parti ile görüşmesi sonrası Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, şu paylaşımı yapmıştı: "Bir ittifak yapabilmemiz için partilerin 30 maddelik şartları kabul etmeleri gerekiyor. Bunlardan bazıları:

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 isteği eleştiri ile karşılanmıştı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net yanıt - Resim : 2

LGBT derneklerinin kapatılması,
Tarıma ve çiftçilere destek verilmesi,
6284 kalkması,
Süresiz nafakanın ortadan kalması,
Ahlak ve Maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilmesi"

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 isteği eleştiri ile karşılanmıştı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net yanıt - Resim : 3

6284 SAYILI KANUNA TEPKİLER YÜKSELDİ
Erbakan'ın tekliflerinden 6284 sayılı kanun kaldırılsın teklifi kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkilerin yükselmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık en net yanıtı verdi. Bakan Yanık "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARARINI ÇOKTAN VERDİ
Hürriyet yazarı Hande Fırat bugünkü yazısında 6284 sayılı kanun hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşüncelerine yer verdi. Fırat yazısında şu ifadeler yer verdi:

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 isteği eleştiri ile karşılanmıştı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net yanıt - Resim : 4

Edindiğim bilgilere göre toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Kanundan geri dönmemiz ya da geri adım atmamız mümkün değil” dedi.

Aslında AK Parti’nin bakış açısını başta özetledim. AK Parti’nin içindeki özellikle kadın vekiller, kanunun kaldırılmasına da değişiklik yapılmasına da karşı. AK Partili yetkililer, “Sadece dosya alındı, taleplere evet denilmedi. Bu talepler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda ele alınacak” dediler. Ancak konuştuğum hemen herkes Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine ilişkin 6284 Sayılı Kanun’dan geri adım atılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 isteği eleştiri ile karşılanmıştı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net yanıt - Resim : 5

Gökhan Zan'a 2 partiden teklif! Eski futbolcu siyasete girecek mi? AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı Kılıçdaroğlu ittifakın doğuşunu anlattı Ersan Şen Millet İttifakı'nda yer alacak mı?