6'lı masanın adayı olarak duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifakın doğuşunu anlattı

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün verdiği bir röportajda 6'lı masanın nasıl doğduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu açıklamasında "Bu süreç, 6'lı masa'nın oluşumundan çok daha önce başlayan bir değişimin sonucu; değişimin merkezinde de demokrasi var." dedi.

6'lı masanın adayı olarak duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifakın doğuşunu anlattı

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak duyurulan ve Ankara'da hem Saadet Partisi binası önünde hem de Cumhuriyet Halk Partisi binası önünde vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Sözcü'den Aytunç Erkin'e verdiği bir röportajda 6'lı masanın nasıl doğduğuna dair merak edilenleri yanıtladı.

6'lı masanın adayı olarak duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifakın doğuşunu anlattı - Resim : 1

Kılıçdaroğlu 6'lı masanın doğumuna gelişmesine ve adaylık sürecine dair yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bu süreç, altılı masa'nın oluşumundan çok daha önce başlayan bir değişimin sonucu; değişimin merkezinde de demokrasi var. Yani, demokrasiye inananlarla, ülkemiz için demokrasinin evrensel kriterlerine uygun bir yönetim tarzının gerekliliğine inananlarla, kimseyi ayırmadan ve ötekileştirmeden birlikte olma arzumuzun bir sonucu altılı masa. Bu bağlamda altılı masanın tek bir mimarı yok; aksine karşılıklı olarak birbirimize uzattığımız elleri havada bırakmayan top yekûn bir kararlılık var.

6'lı masanın adayı olarak duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifakın doğuşunu anlattı - Resim : 2

6'LI MASANIN MİLADI ERBAKAN'I ANMA GÜNÜ
Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen 6'lı masa için milad ne zaman? sorusuna ise:

6'lı masanın adayı olarak duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifakın doğuşunu anlattı - Resim : 3

Altılı masanın temellerinin atılmasına ilişkin somut bir milat istiyorsanız, “Sayın Temel Karamolloğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Saadet Partisi'nin düzenlediği merhum Necmettin Erbakan'ı anma toplantısına katılmam” diyebilirim. Bu katılımın kararının kamuoyuna duyurulduğu dakikalar itibariyle yükselen tepkileri hatırlayın. Üstelik bu tepkiler sadece CHP'ye ve bana yönelik olmadı; Saadet Partisi'ne ve değerli Genel Başkanı Temel Bey'e yönelik de oldu. Ancak biz bu tepkilere rağmen orada bulunmanın doğruluğundan karşılıklı olarak hiç şüphe etmedik.

6'lı masanın adayı olarak duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifakın doğuşunu anlattı - Resim : 4

Ersan Şen Millet İttifakı'nda yer alacak mı? CHP seçimi kazanırsa Öcalan'ı serbest bırakacak mı? MHP'de aday adaylığı süreci başladı İnce'nin avukatı Memleket Partisi'nden istifa etti