Yeniden Refah Partisi'nin 6284 sayılı kanun kaldırılsın teklifi gündem olmuştu: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık en net yanıtı verdi

Cumhur İttifakı'na katılacağı iddia edilen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ittifaka katılmak için gerekli şartlarını sunduklarını ifade etmişti. Şartlarından en çok tartışılan '6284 sayılı kanun kaldırılsın' teklifiydi. Erbakan'ın bu isteğinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım en net yanıtı verdi.

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 sayılı kanun kaldırılsın teklifi gündem olmuştu: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık en net yanıtı verdi

Yeniden Refah Partisi de Cumhur İttifakı'na katılmaya doğru gidiyor. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aydal, AK Parti ile ittifaklık konusunda yapılan görüşmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 sayılı kanun kaldırılsın teklifi gündem olmuştu: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık en net yanıtı verdi - Resim : 1

"AK PARTİ 30 ŞARTIMIZI DA KABUL ETTİ"
Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'ye koştuğu 30 şartın da kabul edildiğini dile getiren Aydal, ''AK Parti'nin kabul etmediği bir teklifimiz olmadı. Tüm maddelerimiz okundu ve hiç problem yok dendi'' ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 sayılı kanun kaldırılsın teklifi gündem olmuştu: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık en net yanıtı verdi - Resim : 2

Partisinin AK Parti ile görüşmesi sonrası Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, şu paylaşımı yapmıştı: "Bir ittifak yapabilmemiz için partilerin 30 maddelik şartları kabul etmeleri gerekiyor. Bunlardan bazıları:

LGBT derneklerinin kapatılması,
Tarıma ve çiftçilere destek verilmesi,
6284 kalkması,
Süresiz nafakanın ortadan kalması,
Ahlak ve Maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilmesi"

6284 SAYILI KANUN TEPKİLERE YOL AÇTI
Erbakan'ın tekliflerinden 6284 sayılı kanun kaldırılsın teklifi kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkilerin yükselmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık en net yanıtı verdi.

Yeniden Refah Partisi'nin 6284 sayılı kanun kaldırılsın teklifi gündem olmuştu: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık en net yanıtı verdi - Resim : 3

Kimsenin, hele Sayın Kılıçdaroğlu’nun, seçim sürecini fırsat bilip bu çabamızı sabote etmeye hakkı yoktur. Bu ülkenin kadınları, özellikle muhafazakar kadınları Sayın Kılıçdaroğlu, kazanımlarına sahip çıkacak kadar güçlü ve akıllıdır.

Kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele, AK Parti’nin kırmızı çizgisidir. 20 yıldır, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların tüm sosyal, ekonomik, siyasal haklarına kavuşmaları için sayısız yasal düzenleme, farkındalık çalışması yaptık.

6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.

6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz.

YILDIRIM: BU KONULARI HİÇ KONUŞMADIK
6284 sayılı kanunun kaldırılması talebiyle ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da kısa bir değerlendireme yaparak, "Bu konuları hiç konuşmadık" dedi.

Seçim takvimi başlangıç tarihi 18 Mart olarak belirlendi CHP'li Gürsel Erol: Muharrem İnce yuvasına geri dönebilir Cumhur İttifakı genişleyecek mi? Ali İhsan Yavuz'dan kritik açıklamalar Destici: BBP kendi ismi ve adaylarıyla seçime katılacak