AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları dün itibariyle başladı. 16 Mart Perşembe saat 21.00'e kadar devam edecek olan başvurular için ödenek olan asgari tutar AFAD'ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatırılacak.

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı başvurularının başladığını bildirdi.

Çopuroğlu, yazılı açıklamasında, partilerinde aday adaylığı başvurularının dün itibarıyla başladığını ve 16 Mart Perşembe saat 21.00'e kadar başvuruların alınacağını söyledi.

Başvuru işlemlerinin il başkanlığı binasında özenle takip edildiğini aktaran Çopuroğlu, bu sürecin vatana ve millete hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR
Türkiye’de milletvekili olabilmek için 18 yaşını doldurmuş, Türk vatandaşı ve seçme hakkına sahip olan herkes aday olabilir. Ayrıca adayların siyasi parti üyesi olması gerekiyor. Milletvekili adayları aynı zamanda seçim bölgesinde ikamet etmeli veya seçmenlerin kayıtlı olduğu seçim çevresinde seçmen niteliğini taşımalıdır. Ancak, belirli suçlardan hüküm giymiş kişiler milletvekili adayı olamazlar. Bunun yanı sıra, bazı özel koşullar da bulunabilir. Örneğin, askeri personel milletvekili adayı olmak istediklerinde görevlerinden istifa etmeleri gereklidir.

SİYASİ PARTİLERİN ALDIĞI HAZİNE YARDIMLARI
Partilerin bu sene ne kadar Hazine yardımı alacağı da belli oldu. TBMM'ye sunulan bütçeye göre 2023'te AK Parti 1 milyar 961.3 milyon, CHP 1 milyar 43,9 milyon Hazine yardımı alırken, MHP'ye 170.5 milyon, HDP'nin alacağı miktar 539.5 milyon TL oldu. İYİ Parti’ye ise 153.1 milyon lira Hazine yardımı yapılacak.

Kılıçdaroğlu ittifakın doğuşunu anlattı Ersan Şen Millet İttifakı'nda yer alacak mı? CHP seçimi kazanırsa Öcalan'ı serbest bırakacak mı? MHP'de aday adaylığı süreci başladı