Behramoğlu: İYİ Parti'nin tabanı çökecek. Meral Akşener yanlış hesap yüzünden siyaset sahnesinden silinebilir

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarak altılı masadan kalkması gündem oldu. Yazar Ataol Behramoğlu, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Behramoğlu, "İYİ Parti'nin tabanı çökecek. Meral Akşener yanlış hesap yüzünden siyaset sahnesinden silinebilir" dedi.

Behramoğlu: İYİ Parti'nin tabanı çökecek. Meral Akşener yanlış hesap yüzünden siyaset sahnesinden silinebilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yapılan 12'inci altılı masa toplantısının ardından bugün yaptığı basın toplantısında CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısında bulundu.

"AKŞENER SİYASETTEN SİLİNEBİLİR"
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet yazarı Ataol Behramoğlu, Akşener'in açıklamalarında ilişkin, "Meral Akşener yanlış hesap yüzünden siyaset sahnesinden silinebilir" değerlendirmesine bulundu.

"İYİ PARTİ'NİN TABANCI ÇÖKECEK"
Yazar Ataol Behramoğlu, "Genel olarak komplo teorilerinden ve derin devlet yakıştırmalarından uzak durmaya gayret ederim. Bu konuda da birden bire derin devlet müdahalesi, komplo var diye düşünmüyorum. Benim kanaatimce İYİ Parti kendine göre bir hesap yaptı. Yani kaybolacağını düşündü, CHP'nin arkasında silineceğini düşündü. Buna benzer hesaplar yapmış olabilirler. Ama bu yanlış hesaptır. İYİ Parti'nin kitlesi büyük ölçüde CHP'li olabilecek, hatta sola yakın insanlardır. Bir kadın lider var ortada. İYİ Parti seçmeninin İYİ Parti’yi tercih etmesinin nedeni kadın liderin sözüne, davranışına güvenmek. Şimdi onların hepsini kaybedecek. Bana göre İYİ Parti'nin tabanı çökecek. Meral Akşener yanlış hesap yüzünden siyaset sahnesinden silinebilir." açıklamasında bulundu.

"KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK"
Bundan sonraki dönemde birkaç adayla seçime gidileceğini aktaran Behramoğlu, "Ne olacak? Tahminime göre birkaç adayla çıkılacak. Tabii ki Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak. HDP de aday gösterecek ve bir de yine Meral Akşener'in desteklediği bir aday daha çıkacak. Birkaç adayla seçime gidilecek. Ama inancım odur ki birinci turda Erdoğan yüzde 50'yi aşamaz. İkinci turda muhalefet akıllı davranırsa en çok oy alan aday üzerinde anlaşarak zaten CHP'nin HDP'nin solun ve de aklı başında tarafsız gibi duran kitlenin, yurttaşın oylarıyla Erdoğan'a karşı olan aday her kimse kazanacaktır. Bunu düşünüyorum. Karamsarlığa gerek yok." dedi.

Meral Akşener
Yılmaz Özdil'den Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak sözler İYİ Parti’de Cihan Paçacı görevine geri döndü 6'lı masayı sert eleştirdi Muharrem İnce: Ben cumhurbaşkanı adayıyım, Akşener gelsin başbakan olsun