Kovid-19 aşısı botoksu etkisizleştiriyor

Botoks bağımlıları bu habere üzülecek... Kovid-19 aşısı olan kişilerin daha kısa aralıklarla botoks yaptırması gerekecek.

Kovid-19 aşısı botoksu etkisizleştiriyor

İsrail'deki bir grup araştırmacı tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmada, koronavirüs aşısı olduktan sonra botoks yaptıran kişilerin estetik operasyonunun daha etkisiz olduğunu ortaya koydu.

Araştırma, normalde botoks için 118 günde hastaneye giden kişilerin koronavirüs (Kovid-19) aşısı olduktan sonra 96 günde bir gitmesi gerektiğini ortaya çıkardı.

DAHA FAZLA ARAŞTIRMA GEREKİYOR
45 kişinin katıldığı araştırma Journal of Cosmetic Dermatology'de yayınlanırken, araştırmacılar, botoks enjeksiyonlarının koronavirüs aşısının ardından "daha az etkili olabileceği" sonucuna varsa da, bu etkiyi doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

New York Üniversitesi’nden Profesör Shari Marchbein, koronavirüs aşısının faydalarını öne sürerken "Bu ilginç bir çalışma ve bunu anlamaya çalışmak için iyi bir ilk adım, çünkü birçok dermatolog bundan bahsediyor. Yüksek düzeyde kozmetik prosedürler uygulayanlarımız bunu ilk elden gördüler" dedi.

ÇOK NADİR GÖRÜLÜYOR
Koronavirüs aşısı bir yana, araştırmalar botoks bağışıklığının kendi başına oluşabileceğini gösteriyor. VeryWellHealth'e göre, yaptıranların yaklaşık yüzde 1 ila yüzde 3'ü, enjeksiyonları pratik olarak işe yaramaz hale getiren bir botoksu bloke edici antikor geliştiriyor.

Rüyada baba görmek ne anlama gelir? Rüyada kan görmek ne anlama gelir? Laz böreği nasıl yapılır? Rüyada gelin görmek ne anlama gelir?