Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam

Dünyaca ünlü Rus oligark Roman Abramovic, suç örgütü kurmak suçundan yargılanan Adnan Oktar'ın yıllarca oturduğu Kandilli Vaniköy’deki malikânesini satın aldı. Abramovic'in ağaçlar arasındaki lüks villaya 18 milyon dolara yakın para ödediği düşünülürken içerisine bir de helikopter pisti yaptırmak istediği öğrenildi. Villada, Oktar'a düzenlenen operasyonda çok sayıda silah, tarihi eser ve otomobil çıkmıştı.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam

Rusya-Ukrayna savaşı başlayana kadar İngiliz devi Chelsea'nin sahibi olan Roman Abramovic, suç örgütü lideri Adnan Oktar’ın yıllarca oturduğu Kandilli Vaniköy’deki lüks malikânesini satın aldı.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam - Resim : 1

Hürriyet'ten Mehmet Üstündağ, geçtiğimiz aylarda iddia olarak gündeme gelen satın alma işleminin gerçekleştiğini yazdı. Abramovic'in evi alır almaz hummalı bir tadilata başladığı konuşulanlar arasında.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam - Resim : 2

ÖZELLİKLE BOĞAZ'DA OLMASINI İSTİYORDU

Abramovic, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar sonrası Londra’dan İstanbul’a taşınmıştı. Boğaz’ı çok seven oligarkın uzun süredir İstanbul’da kendine göre bir ev arayışında olduğu biliniyordu. 

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam - Resim : 3

ARADIĞI GİBİ BİR YER BULMASI ZOR OLDU

Dünyanın sayılı milyarderlerinden olan Abramovic'in alacağı yalıya bir de helikopter pisti yaptırmak istediği için istediğini bulması zor olmuş.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam - Resim : 4

"GÜVENLİĞİNE VE GİZLİLİĞE ÇOK ÖNEM VERİYOR"

Üstündağ, malikanenin alım aşamasına nasıl geldiğini şu şekilde kaleme aldı:

"Vaniköy’deki bu malikânenin arsası 9 bin 600 metrekare, kapalı alanı ise 2 bina şeklinde ve yaklaşık 2 bin metrekare. Serveti 10 milyar dolar civarında olan Abramovic, güvenliğine ve gizliliğe çok önem veriyor doğal olarak. Bu malikâne de ona gözlerden uzak bir alan tanıyor.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam - Resim : 5

"HELİKOPTER PİSTİ İÇİN GEREKLİ İZİNLER ALINMIŞ"

Bu arada evin bulunduğu arazide helikopter pisti yoktu ama gerekli izinler alınmış ve inşasına başlanmış. Eve ulaşan yollar da yeniden yapılırken, mülkün çevresine de kale gibi duvarlar inşa etmeye başlamışlar; bitince Sarıyer’deki ABD Konsolosluğu gibi olacak bence.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam - Resim : 6

KONUŞULAN RAKAM ABRAMOVİC'İN SERVETİNİN YANINDA DEVEDE KULAK

Aldığı fiyat tabii ki çok gizli tutuluyor ama emlak piyasası; Abramovic’in bu ev için 18 milyon dolar verdiğini konuşuyor. 10 milyar doları olan bir adam için sanırım sakız parası..."

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam - Resim : 7

ÇOK SAYIDA SİLAH, TARİHİ ESER VE OTOMOBİL ÇIKMIŞTI

Öte yandan Adnan Oktar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmış, operasyonda bu malikaneden çok sayıda silah, tarihi eser ve otomobil çıkmıştı.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesi artık Rus oligark Roman Abramovic'in! İşte satın aldığı rakam - Resim : 8

Abdullah'tan Nagehan Alçı'ya Yılmaz Güney yanıtı Yeşilçam oyuncusu Oya Alasya hayatını kaybetti MasterChef AllStar'da kim elendi, kim gitti? Kanye West ve eşi Bianca Censori Türk döneri için sıra bekledi