Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Aşık Veysel'in türküsünü seslendirdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aşık Veysel'in doğum günü nedeniyle seslendirdiği türküyü sosyal medya hesabında paylaştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın paylaşımında "Büyük ozan #AşıkVeysel’i vefat yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum" dedi.

Aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden Aşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 50. yılında yad edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, halk ozanı Aşık Veysel'i yad etmek adına seslendirdiği türküyü Twitter hesabından paylaştı.

Kalın, sözü ve müziği Aşık Veysel'e ait olan Çırpınıp İçinde Döndüğüm Deniz türküsünü bağlama çalarak icra etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın paylaşımında "Büyük ozan #AşıkVeysel’i vefat yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum" dedi.

Aşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerinden Aşık Veysel, 25 Ekim 1894'te dünyaya geldi, çocukluğunu ve gençlik yıllarını Sivrialan'da geçirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Aşık Veysel'in türküsünü seslendirdi - Resim : 1

Gülizar ve Ahmet Şatıroğlu çiftinin çocuklarından biri olan Aşık Veysel'in iki kız kardeşi, bölgede yaygınlaşan çiçek hastalığına yakalanarak yaşamını yitirdi, Veysel ise aynı hastalıktan 7 yaşında iki gözünü kaybetti.

YAŞAMINI SAZI VE SÖZÜYLE RENKLENDİRDİ
Aşık Veysel, babasının teşvik etmesiyle 10 yaşındayken saz çalıp şiir okumaya başladı, o dönemin saz ustaları Çamşıhlı Ali ve Molla Hüseyin'den ders aldı.

İlk evliliğini 1919'da Esma Hanım ile yapan Veysel Şatıroğlu, annesini ve babasını 1920'de kaybetti. Eşinin kendisini terk etmesi üzerine 1928'de Gülizar Hanım ile evlenen Şatıroğlu'nun, Zöhre, Ahmet, Hüseyin, Menekşe, Bahri, Zekine ve Hayriye adlarında 7 çocuğu dünyaya geldi. Hüseyin birkaç aylıkken hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Aşık Veysel'in türküsünü seslendirdi - Resim : 2

Aşık Veysel, 21 Mart 1973'te saat 03.30'da doğduğu Sivrialan'da, şimdi adına müze olarak düzenlenen evde hayata gözlerini yumdu.

Kraliçe dizisi ne zaman başlıyor, konusu nedir, oyuncuları kimler? Berlin dizisinden ilk fragman Survivor'da eleme adayı kim oldu? Bugün Müge Anlı'da neler olacak? CANLI İZLE