DSÖ'den dikkat çeken uyarı: Acil önlem alınmalı

Dünya Sağlık Örgütü'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. 2023 yılında kızamık vakalarının 30 kat arttığına dikkat çeken DSÖ, acil önlem alınması gerektiğini duyurdu. Kızamık ile ilgili olarak 5 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

DSÖ'den dikkat çeken uyarı: Acil önlem alınmalı
  • DSÖ, dünyayı ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu.
  • DSÖ Avrupa, bugün yaptığı açıklamada kızamık vakalarındaki hızlı artışa dikkat çekerek acil önlem alınması gerektiğini vurguladı. 
  • 2023 vakalarında kızamığın tüm yaş gruplarını etkilediği ve yaş gruplarının ülkeye göre değiştiğini vurgulayan DSÖ Avrupa “Genel olarak, 5 vakadan ikisi 1 ila 4 yaş arası çocuklar arasındaydı ve 5 vakadan biri 20 yaş ve üzeri yetişkinler arasındaydı. Yılın (2023) başından Ekim ayına kadar 20 bin 918 hastaneye kaldırılan vaka rapor edildi ve 2 ülke tarafından kızamığa bağlı 5 ölüm bildirildi” denildi. Kızamık için aşılamanın bölgede 2020-2022 arasında gerilediği ve buna, Kovid-19 salgınının neden olduğu ayrıca ifade edildi"
Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor 'Buzlu cam' geri döndü Pakistan'da yoğun sis! 10 günde 42 çocuk öldü Pulmoner kapağındaki darlık balon ile müdahaleyle tedavi edildi