Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte grip vakaları pik yaptı

2024 yılının ilk günlerinden itibaren soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte mevsim hastalıklarının sayısı arttı. Grip vakaları ocak ayında üst seviyeye ulaştı. Vakalar şimdiden geçen seneyi geçti. Doktorlar, uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte grip vakaları pik yaptı
  • Siirt'te 2024 yılının ilk günlerinden beri soğuk havaların kendisini göstermesiyle birlikte grip vakalarının sayısı arttı. 
  •  Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Reyhan Şahin, "Siirt'te geçen sene grip sezonu döneminde pikimizi, 12 bin vaka ile yaşamıştık. Bunların içerisinde soğuk algınlığı, nezle ile seyreden hastalarımız da mevcuttu. Bu sene de ocak ayının ilk haftası içinde yaşıyoruz. Geçen yıla göre, vaka sayısı 1000 vatandaş fazla oldu." dedi.

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte grip vakaları pik yaptı - Resim : 1

  • Şahin, gripten korunma yollarını, "El yıkama, hapşırıp aksırırken özellikle tek kullanımlık mendillerin kullanılmasına ve bu mümkün değilse kolun iç yüzeyine hapşırıp, etrafa damlacıkların saçılmasını engellemek şeklinde korunmak mümkün. Hasta olan çocuklarımızın veya çalışan erişkinlerin hastalık döneminde okullara gitmesinin ertelenmesini ya da çalışan bireylerse işlerinden bir süre izin almaları daha uygun olacaktır" şeklinde anlattı.

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte grip vakaları pik yaptı - Resim : 2

Cizre Devlet Hastanesi sivillere kapatıldı mı? Patateslerin taze kalmasını sağlayan yöntem Influenza salgını sonrası maske satışları patlar mı? Gazze'den 85 hasta daha Türkiye'ye getirildi