Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Ankara'da nakli yapılacak hastanelere ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde herhangi bir salgın söz konusu olmadığını belirterek Dr. Sami Ulus Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin riskli yapıları sebebiyle tahliye edileceğini duyurdu. Koca, "Ankara'da Sami Ulus, Dışkapı ve Onkoloji Hastanelerinin yerine inşa edilecek yeni hastane projelerimiz tamamlandı. 28 Nisan’da ihalelerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Ankara'da nakli yapılacak hastanelere ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerden etkilenen illerde son durumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, şu an için deprem bölgesinde herhangi bir salgının söz konusu olmadığını açıklarken, "Deprem felaketini yaşamış illerimizin hiçbirinde şu ana kadar herhangi bir salgın söz konusu değildir" dedi.

Bakan Koca'nın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Adıyaman’da şebeke suyunun halen içme suyu olarak kullanılması uygun değildir.

Yapılan 2.176 su analizinden 481’i uygunsuz sonuç vermiştir. Hatay’da Antakya, Defne, İskenderun, Samandağ ve Kırıkhan ilçelerimizde şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılması uygun değildir.

Hatay’da yapılan 3.861 su analizinin 517’si güvenli bulunmamıştır. Şanlıurfa’da ise Merkez Haliliye, Eyübiye ve Karaköprü’de şebeke suyu içme suyu olarak kullanılmamalıdır.

"ŞEBEKE SUYUNUN İÇME SUYU OLARAK KULLANILMASINDAN KAÇINALIM"
Yapılan 6.032 analizin 120’si uygunsuz bulunmuştur. Şebeke suyunun içime suyu olarak kullanılmasından kaçınalım.

Bu konuda tekrar uyarıda bulunmak istiyorum: Şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılması için valilik ve kaymakamlıkların duyurularına uygun hareket edilmelidir. Risk almayalım.

Ankara’da daha önce riskli durumları gündeme gelen ve kadrosunu kısmen seyrelttiğimiz Dr. Sami Ulus Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesini tahliye ediyoruz.

İHALE TARİHİNİ AÇIKLADI
Sami Ulus’un yerine yapılacak 300 yataklı, Dış kapının yerine yapılacak 600 yataklı yeni hastaneler ile birlikte Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanına inşa edeceğimiz 600 yataklı hastane projelerimiz tamamlandı. 28 Nisan’da yapım ihalelerini gerçekleştireceğiz

İlk günden itibaren halk sağlığı konusunda önemli tedbirler aldık.

Sağlık Bakanlığı'nın işçi alımı Resmi Gazete'de! En az sigara kadar zararlı Kovid'in kaynağı rakun köpeği mi? Şanlıurfa’ya şebeke suyu verilmeye başlandı