A Haber yayınında Onur Erim'den Akşener'e tepki çeken sözler: Teröriste eli değmemesi mühim değil, başka şekilde değmiştir

A Haber canlı yayınında gündemi değerlendiren Onur Erim'in Meral Akşener için "Teröriste eli değmemesi mühim değil, başka şekilde değmiştir" ifadelerini kullanması tepkiyle karşılandı. Tepki çeken ifadelerin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Derhal özür dileyecekler" açıklamasında bulunurken İYİ Partililer, A Haber'i protesto etmek için Turkuvaz Medya'nın önünde toplanarak "Bozkurtlar burada, vatansızlar nerede" sloganları attı.

A haber canlı yayınında gündemin değerlendirildiği esnada sunucu, "Akşener, 'Benim elim terörist eline değmedi. Vallahi de billahi de değmedi. O terörist eli, bu ele değse; vallahi keserim, billahi keserim' dedi" ifadelerini kullandı.

Buna karşılık Uluslararası Siyaset Uzmanı Onur Erim, "Elinin değmemesi çok mühim değil, başka bir şekilde değmiştir" ifadelerini kullandı. Amacından saptığı düşünülen ifadeler sonrası partililer tepki gösterdi.

İL BAŞLANI PARTİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tüm İYİ Parti il teşkilatlarının A Haber önünde toplanması yönünde çağrıda bulundu. Yıldırım, "Tüm İstanbul il teşkilatımızı, Genel Başkanımıza dil uzatan Onur Erim denen terbiyesize haddini bildirmek üzere A Haber önünde yapacağımız basın açıklamasına çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Partililer de A Haber'i protesto etmek için Turkuvaz Medya'nın önünde toplanarak "Bozkurtlar burada, vatansızlar nerede" sloganları attı.

KÜRŞAD ZORLU'DAN AÇIKLAMA
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

"DERHAL ÖZÜR DİLEYECEKLER"
"Bu akşam @ahaber kanalında Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener’i hedef alan seviyesiz ve hadsizce bir değerlendirme kamuoyuna yansımıştır. Bu nezaketsiz ve seviyesiz üslubun benzerleri daha önce de milletimizin gözleri önünde cereyan etmiştir. İsmi geçen medya kuruluşunun Türk milletinden ve sayın Genel Başkanımızdan derhal özür dileme yükümlülüğü bulunmaktadır. Ancak ne yazık ki, her defasında bu siyaset anlayışı insanlarımıza bir rutin olarak sunulmaktadır. Şüphesiz Türkiyemiz bu tabloyu hak etmemektedir. Biz İYİ Parti olarak dün olduğu gibi bugün de bu seviyesizliğe karşı mücadelemizi sürdürecek ve böylesi tahriklere ortak olmayacağız. İnanıyoruz ki, 14 Mayıs’ta milletimizin desteği ile sandıkta hesabını soracak ve başta kadınlarımız olmak üzere hep birlikte tarih yazacağız."

ONUR ERİM'DEN AÇIKLAMA: HİÇBİR HANIMEFENDİYE BÖYLE BİR İTHAMIM OLAMAZ
Onur Erim ise tepkiler sonrası sosyal medya hesabından ifadelerinin çarptırıldığını belirterek şunları kaydetti:
"Sözümü Çarpıtarak, algı oluşturmaya çalışmak, su olmayan bardakta fırtına koparmaya çalışmaya benziyor.

Benim vermek istediğim mesaj HDP’li destekli 6'lı masanın PKK’ya karşı yüksek tondan tepki göstermemesiyle alakalıdır.

Öncelikle, hiçbir hanımefendiye böyle bir ithamım olmaz, olamaz, bu bana yakışmaz. böyle bir söz yanlışlıkla ağzımdan kaçsa bile çıkar özür dilemesini bilirdim.

Ama olmayan bir sözüm üzerinden, yine linç kampanyası başlattığınıza göre yine bir problem var!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün meydanlara iniyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışında yaşayan vatandaşlara müjde ABD'deki Türkler sandık başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Köprü mü yiyeceğiz' diyenlere yanıt