Binali Yıldırım, İmamoğlu ve Yavaş'a "Laurel ve Hardy" benzetmesi yaptı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kocaeli'de Mahalle Başkanları Toplantısı'na katılarak, Millet İttifakı'nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a "Laurel ve Hardy" benzetmesi yaptı. Konuşmasında, Millet İttifakı'nın seçim öncesi söylemlerini eleştiren Yıldırım, seçim sonuçlarına dayanmadan önce açıklamalar yapmalarını eleştirdi ve bu durumu milletin aklıyla alay etmek olarak nitelendirdi.

Binali Yıldırım, İmamoğlu ve Yavaş'a "Laurel ve Hardy" benzetmesi yaptı

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanvekili olarak Kocaeli'de düzenlenen Mahalle Başkanları Toplantısı'na katıldı ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçime bir hafta kala önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, toplantıda Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulunarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında ilginç bir benzetme yaptı.

"LAUREL VE HARDY"
Toplantıda konuşan Yıldırım, seçimlerde mahalle başkanlarının önemli bir görevi olduğunu vurgulayarak, Millet İttifakı'nın başkanları hakkında dikkat çekici bir benzetme yaptı. Yıldırım, İmamoğlu ve Yavaş için "Laurel ve Hardy" benzetmesini kullanarak, genç neslin bilmediği ancak yaşlılar arasında iyi bilinen bir çizgi film karakterine atıfta bulundu.

"ARKASINDAKİ İPLERİNİ TUTANLAR DA KONUŞMAYA BAŞLADI"
Yıldırım, "14 Mayıs öncesi bakıyorsun Kılıçdaroğlu aday oldu, o andan itibaren Kandil'dekiler bülbül gibi şakımaya başladı. FETÖ'cüler övgüye başladı. Yetmedi onların arkasındaki iplerini elinde tutanlar da konuşmaya başladı dergileriyle, siyasetçileriyle" ifadelerini kullandığı konuşmasında ayrıca, Millet İttifakı'nın söylemlerinde değişiklikler yaparak durumu düzeltmeye çalıştıklarını belirtti.

BELEDİYE BAŞKANLARINI, KENDİ GÖREVLERİNİ YAPMAYA DAVET ETTİ
Yıldırım, seçimlerden sadece iki saat sonra İstanbul ve Ankara'nın belediye başkanlarının göreve başladığını hatırlatarak, bu durumu eleştirdi. "Yüzde 58 ile kazandık" şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Yıldırım, bunun milletin aklıyla alay etmek olduğunu ifade etti. Kendilerinin ise gerçekleri kabul etmek zorunda kalan bir tutum sergilediklerini ve daha sonra "teröristlerle, FETÖ'cülerle iş tutmanın işe yaramadığını" söyleyerek yeni bir strateji benimsediklerini dile getirdi.

"MİLLET BUNLARA PRİM VERMEZ"
Yıldırım'ın bu sözlerine göre, Millet İttifakı'nın "kılıç kalkan ekibini kuşatarak cenge gitme" söyleminde bulunduğunu ve mehter marşları çalmaya başladığını belirtti. Yıldırım, bu tür bir yaklaşımın kabul edilemez olduğunu ve milletin böyle bir söyleme prim vermeyeceğini ifade etti.

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler öncesinde Binali Yıldırım'ın bu açıklamaları, siyasi atmosferdeki gerginliği ve rekabeti yansıtırken, seçim kampanyalarının son haftasına girilirken de önemli bir tartışma noktası olmuştur. Yıldırım'ın Laurel ve Hardy benzetmesi ise konuşmasında en dikkat çeken bölümler arasında yer aldı.

Kaynak: İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da açıklamalarda bulundu! Devlet Bahçeli Hatay'da açıklamalarda bulundu YSK'dan yurt dışında kullanılan oylar hakkında açıklama! "Depremzedelere hakaret yanlarına kalmayacak"