Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan Millet İttifakı'na: 14 Mayıs'tan önce neden 'terörün her türlüsüne karşıyız' demediniz?

Canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Millet İttifakı'nı 14 Mayıs öncesi ve sonrasında vadettikleri ve değişen söylemleri hakkında eleştirdi. Kurum, açıklamalarında "14 Mayıs'tan önce hiç kimse rahatsız değildi. Terörü destekleyenlere karşıydınız, 14 Mayıs öncesinde bunu niye dile getirmediniz. Niye 'terörün her türlüsüne karşıyız' demediniz. 'Terörü destekleyen gruplarla olmayız' niye dediniz." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan Millet İttifakı'na: 14 Mayıs'tan önce neden 'terörün her türlüsüne karşıyız' demediniz?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk'te Kübra Par ile Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

Gündeme dair açıklamalar yapan Bakan Kurum, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem olan videosu hakkında Millet İttifakı'nın Kandil'den desteğini sürekli gündeme getirmelerini vurgulayarak " Zaten gerçekleri herkes biliyor. Gerçekleri bildiğimiz ortamda videonun, görüntülerin gerçek olup olmadığını bana göre bir önemi yok. Montajlı olup olmadığını bilmiyoruz ki, sayın Cumhurbaşkanımız da böyle ifade etti. Montajlı olduğunu tespit mi ettik? Bunun montaj olduğunu, bir stüdyoda tespit ettik öyle mi? Sonuçta görüntü montaj değil. Bölücü terör örgütünün başındaki zat aleni ifade ve söylemleri ile Kılıçdaroğlu'nu desteklerken problem yok, montaj veya değil, bir video mu sorun" dedi.

"14 MAYIS'TAN ÖNCE NEDEN DEMEDİNİZ?"
Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs günü seçimlerinin ardından milliyetçi söylemlerini artırmasına ilişkin eleştirilerde bulanan Kurum, "Gerçekleri konuşalım. HDP'ye aday çıkarttırmadılar. Böyle bir ortamda bundan rahatsız değilsiniz. Seçimden önce, 14 Mayıs'tan önce hiç kimse rahatsız değildi. Terörü destekleyenlere karşıydınız, 14 Mayıs öncesinde bunu niye dile getirmediniz. Niye 'terörün her türlüsüne karşıyız' demediniz. 'Terörü destekleyen gruplarla olmayız' niye dediniz. Şimdi bahane olacak ya." ifadelerini kullandı.

"KENDİLERİYLE OLANLAR HEP İYİ, DİĞERLERİ KÖTÜ"
Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini duyurmasının ardından Oğan'a yönelik yapılan ağır eleştiri ve hakaretlere değinen Kurum, "Şimdi Sinan Oğan, Cumhur İttifakı'nı destekleyecek karar alıyor, hemen Sinan Oğan kötü. Kendileriyle yanyana duranlar iyi, herkes kötü. Sinan Oğan, istikrar, terörle mücadele ve Türkiye'nin bekası bağlamında Cumhur İttifakı'nın yanında yer alacağını açıkladılar. Oğan da 14 Mayıs'ta milletimizin sandığa gidip, iradesini sandığa yansıttığı, bu süreçte terörü destekleyenlere, ülkemizin bütünlüğü, bayrağı için mücadele edenlere destek olmuştur. Onlarla konuştuğumuz zaman söyledikleri ülkenin geleceği. Sinan Oğan da Cumhur İttifak'la tavır sergileyeceğini söyledi. Doğru da yaptı." dedi.

"VAATLERİ, 21 YILDAN BERİ YAPILANLARLA AYNI"
Kurum, Millet İttifakı'nın seçimlerde sunduğu vaatlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 21 yıl boyunda gerçekleştirilen ve Türkiye'nin yüz yılı sonrası için vaadedilenlerle aynı olduğunu belirterek " "Ülkemizin büyüyeceği, gelişeceği, her alanda kendine yeteceği, güvenin, istikrarın tesis edildiği sonuna kadar bu mücadelenin yapılması konusuna arzularını görüyoruz. Büyük çoğunluğun bize destek olacağını düşünüyorum. Baktığınızda söylemleri, beklentileri bizim vatandaşımıza 21 yıldır yaptığımız ve bundan sonra vaad ettiğimiz işler. Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhuriyet tarihimizin aldığı alacağı, liderler bazında en yüksek oyu alacaktır. Bu noktada milletimizin güveni, inancı net bir şekilde hem 14 Mayıs'ta görülmüştür. Anketlerle, algıyla, hayalle kazanılmadığını milletimiz net bir şekilde sandıkta cevabını verdi." dedi

AK Partili isimden açıklama: Seçimden sonra birçok genel başkan değişir Ümit Özdağ'ın o sözleri tekrar gündem oldu Bakan Kurum: CHP gerçek yüzünü gösterdi YSK, son sayıyı açıkladı