İYİ Parti Divanı'nda neler konuşuldu? Parti içi muhalefet Akşener'in kuyusunu kazmaya başladı iddiaları

İYİ Parti'de dün divan toplandı. Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında yapılan toplantının perde arkasına ilişkin detaylar kulislere yansıdı. Seçimin kaybedilmesiyle parti içi muhalefette hareketlilik başladığı öğrenilirken bunun 24 ve 25 Haziran’da gerçekleşecek kongreye nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Genel Başkanlık için Akşener'e karşı bir aday çıkabilir mi?

İYİ Parti Divanı dün, Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında genel merkez ek binada toplandı.
Toplantıda büyük oranda 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi ile 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur sonuçları değerlendirildi.

Seçimlerin yanı sıra kulislere göre toplantıda 24 ve 25 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre süreci de ele alındı. Kongre öncesinde parti içinde muhalif hareketlenmelerin olabileceği ancak bir sonuca ulaşmasının mümkün gözükmediği görüşü dile getirildi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı
İYİ Parti Başkanlık Divanı

MASADAKİ YANLIŞLIKLAR

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Altılı Masa partilerinin yaptığı yanlışlara dikkat çekildi.

Altılı Masa
Altılı Masa

AKŞENER'E KARŞI YENİ BİR ADAY İDDİASI

Disiplin kurulu üyesi Ethem Baykal, seçimin ardından Akşener’e istifa çağrısı yapmıştı. İddiaya göre parti içindeki muhalifler kurultayda Akşener’e karşı yeni bir aday çıkaracak.

Ethem Baykal
Ethem Baykal

İPLER SIKI TUTULMALI

Parti içindeki bu tarz muhalif hareketlenmelerin bir sonuca ulaşmasının mümkün gözükmediği görüşüne varılırken bu tarz girişimlerin yakından izlenerek iplerin sıkı tutulması konusunda görüş birliği sağlandı.

Seçim sonuçları cumhurbaşkanlığı seçimi İYİ Parti Meral Akşener
Bu iddia çok konuşulur: Bakanlıklar için kimler düşünülüyor? Çelik: Seçim sürecinin en büyük yalanını Mansur Yavaş söyledi AK Parti MYK'da neler konuşuldu? İsveç'te PKK militanlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a alçak saldırı!