İYİ Parti'de Meral Akşener'in 6'lı masa sözlerinin ardından huzursuzluk hakim: İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu istifasını her an verebilir

6'lı masadaki adaylık krizinin ardından geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kameralar karşısına geçerek zehir zemberek sözlerle Kılıçdaroğlu'nun adaylığını eleştirmişti. Akşener'in sözleri sonrası masadan uzlaşma çıksa da birçok vatandaş seçim öncesi Akşener'in sert sözlerle ittifak ortaklarını hedef almasını tepkiyle karşıladı. Partiye ve Akşener'e birkaç gün süren eleştiriler yöneltildi. Yaşananlardan rahatsız olan Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa edeceği gündemde.

İYİ Parti'de Meral Akşener'in 6'lı masa sözlerinin ardından huzursuzluk hakim: İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu istifasını her an verebilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde 6'lı masadaki aday belirleme toplantısının ardından GİK üyeleri ile bir araya gelmiş ve uzun süren toplantı sonrasında masaya resti çekmişti.

Akşener kameralar karşısına geçerek 6'lı masanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğini ifade edip şu sözleri kullanmıştı.

İYİ Parti'de Meral Akşener'in 6'lı masa sözlerinin ardından huzursuzluk hakim: İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu istifasını her an verebilir - Resim : 1

İYİ PARTİ BİR DAYATMAYA MECBUR BIRAKILMIŞ
"En sonda söyleyeceklerimizi başta söyleyim; İYİ Parti bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölüm ile sıtma arasında tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Kişisel ikbal hesapları için üretilmiş siyasetin hınk deyicisi olmayacaktır.

İYİ Parti'de Meral Akşener'in 6'lı masa sözlerinin ardından huzursuzluk hakim: İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu istifasını her an verebilir - Resim : 2

Ben ve arkadaşlarım ilk günden beri aynı kararlılıkla duruyoruz. Nasıl 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduysak bugün de duruyoruz. Nasıl 2010'da durduk, bugün de aynı yerde duruyoruz. Nasıl 2015'te milletin canına kıyanların karşısında durduk, bugün de duruyoruz. Nasıl 2018'de milletimizi iki yumruk arasına alanların karşısında durduk bugün de aynı yer de duruyoruz. Nasıl 2020'de milletin tercihlerini hiçe sayanların karşısında durduk, bugün de ayın yerde dimdik duruyoruz.

UZLAŞMA SAĞLANSA DA VATANDAŞ TEPKİLİ
Karşılıklı restler sonrasında masa dağılmadı ve uzlaşma sağlandı. Ortak bir anlaşma ile de Kılıçdaroğlu aday olarak gösterildi. Akşener adaylık sonrasında her fırsatta Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini ve seçimi de kazanacaklarını ifade etti.

İYİ Parti'de Meral Akşener'in 6'lı masa sözlerinin ardından huzursuzluk hakim: İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu istifasını her an verebilir - Resim : 3

Fakat vatandaş Akşener'in sözlerini hala unutabilmiş değil. Özellikle sosyal medyada konuşmanın yapıldığı ilk günden bu yana İYİ Parti'ye ve Akşener'e tepkiler geliyor.

AĞIRALİOĞLU RENCİDE EDİLDİK DİYEREK İSTİFA EDEBİLİR
İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu istifasını her an verebilir. Odatv'ye konuşan Ağıralioğlu kendisini şu sözlerle anlattı:

Partimizin, genel başkanımızın üç gün boyunca çok ağır ithamların altında bırakılmasını rencide edici bulduğumu söyledim. Rahatsız edici bir şey. İYİ Parti'nin siyasi gardını düşürdü bu. Hiçbir şey olmamış gibi değil benim kalbim.

İYİ Parti'de Meral Akşener'in 6'lı masa sözlerinin ardından huzursuzluk hakim: İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu istifasını her an verebilir - Resim : 4

YAVUZ AĞIRALİOĞLU ÇIKIŞ YAPMAYA HAZIRLANIYOR
Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısında Ağıralioğlu'nun sözlerine yer verildi ve istifa konusu ele alındı. Selvi yazısında şu ifadelere yer verdi:

Peki bunlar İYİ Parti’de bir kırgınlığa neden olmadı mı? İYİ Partililer kendilerini rencide edilmiş hissediyorlar. Yavuz Ağıralioğlu, Meclis’in öbür köşesinde gazetecilerle sohbet ediyordu. Ağıralioğlu kırgınlığını gizlemiyor. “Masa’ya dönerken rencide edildik” diyor. İstifa aşamasına gelmiş durumda. Hafta başında bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Propaganda döneminde uyulması gereken usul ve esaslar Resmi Gazete'de! AK Parti'nin oy oranı ne kadar? Kılıçdaroğlu selden etkilenen Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için imza toplanmaya başlandı