Muhalefete yakınlığıyla bilinen Merdan Yanardağ öfke kustu: Genel Merkez'de Erdoğan'ın kazanmasını izlediler

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 14 Mayıs seçimleri sırasında takındıkları tavır nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'na ve partililere tepki gösterdi. Seçim gecesi İmamoğlu ve Yavaş'ın sık sık kamera karşısına geçmesini doğru bulmadığını söyleyen Yanardağ, "CHP Genel Merkezi'nde açık olan televizyonların ekranlarında Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kazandığı görülüyordu. Hafif kelimeler seçmeye çalışıyorum. Böyle bir aymazlık olabilir mi?" dedi. 

Ülke gündemi seçim. Türkiye 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek.  Yüzde 44.80 oyla seçimi ilk turda kazanamayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ikinci tura götürecek oluşunu yakından takip eden TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 14 Mayıs seçimleri sırasında takındıkları tavır nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'na ve partililere tepki gösterdi. 

"BÖYLE BİR AYMAZLIK OLABİLİR Mİ?"
Yanardağ şu sözlerle tepki gösterdi:
"Seçim değerlendirme merkezi kurulmuş CHP'de. Niye kamuoyunu düzenli bir şekilde bilgilendirmediniz? Biz kendi kaynaklarımıza dayalı olarak o sonuçları aldık. Ama CHP'nin 4 merkezi niye paylaşmadı? YSK'nın verilerini niye paylaşmadınız? YSK'nın verilerinde Kılıçdaroğlu'nun verileri yüksek görülürken CHP Genel Merkezi'nde açık olan televizyonların ekranlarında Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kazandığı görülüyordu. Hafif kelimeler seçmeye çalışıyorum. Böyle bir aymazlık olabilir mi?"

"KISA AÇIKLAMALAR DOĞRU OLMADI"
Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın yaptığı gibi kendisini bekleyen kalabalığa konuşma yapması gerektiğini söyleyen Yanardağ, "Liderlerle yapılan kısa açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

HEDEFİNDE YİNE İNCE VAR
Konuya ilişkin açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun bugün yayınladığı "Buradayım be buradayım" ifadelerinin yer aldığı video üzerinden Muharrem İnce'ye gönderme yapan Yanardağ, "Videoda buradayım demesi bir önceki seçimde İnce'nin ortadan kaybolmasına gönderme" dedi.

CHP 2. tur hazırlıklarına başladı! İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yükseldi! En çok oy hangi ilçeden çıktı? 2. turda oy kullanılan sandık, yer değişecek mi? YSK açıkladı! Öfkesinin arkasından partililerin 'istifa et' çağrısı çıktı