Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferini Z kuşağının daha iyi anlaması için Marvel'dan Yenilmezler örneği

Recep Tayyip Erdoğan, 17. seçim zaferini kazandı. Bu seçimde çok büyük önem atfedilen Z kuşağı ise ilk defa seçimle hatta iki turlu bir seçimle tanıştı. Z kuşağı kendi aralarında "geek" ve "nerd" tanımı yapıyor birbirlerine. Biz de onlar için Erdoğan'ın zaferini Marvel'ın Yenilmezler filminin afişiyle anlattık.

Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferini Z kuşağının daha iyi anlaması için Marvel'dan Yenilmezler örneği

"Marvel karakterleri" ABD'de ortaya çıkan sonra dünyaya hızla yayılan bir fenomen. Türkiye'de de geçmişten bu yana fenomenleri var. Kendini Marvel evreninde hissedenler, karakterlerle özdeşleştirenlerin sayısı hiç yadsınamaz. 

Z kuşağı da son yıllarda kendisini Marvel karakterleriyle özdeşleştirip biraz Türkiye'deki gerçek hayattan kopuk. Bilgisayar, telefon, tablet ekranına bağlı yaşayıp gerçek hayattan kopan Z kuşağında bu seçimde çok fazla rol yüklendi. 

Z KUŞAĞININ ANLAYACAĞI DİLDEN ERDOĞAN'IN ZAFERİ
Z kuşağının anlayacağı dilden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17. zaferini Marvel'ın Yenilmezler filminin afişiyle anlattık.

NERD VE GEEK NE DEMEK?
Özellikle ABD'nin kültür emperyalizminde yer alan ve Türkiye'de de gençler ile 30 yaşın üstünde olup kendilerini genç sananlar arasında yayılan "geek" ve "nerd" kavramları ne demek?

Nerd: Belli bir konuyla derinden ilgilenen, o konuyla ilgili her şeyi bilen kişi, uzman. Bilgi manyağı, başarı odaklı. Geek: Belli bir konu ya da alana gönülden bağlı olan, onunla ilgili her şeyi takip eden, biriktiren kişi, fanatik.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de balkon konuşması yaptı! Kimseye kırgın kızgın değiliz Türkiye kararını verdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçildi! Bakanlardan peş peşe seçim paylaşımı Selçuk Bayraktar'dan ilk paylaşım Tanju Özcan: İmamoğlu CHP’nin başına geçmeli