Türkiye 28 Mayıs'ta sandığa gidiyor! Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme sayısı 1 buçuk milyonu aştı

Türkiye cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs'ta tekrar sandığa gidecek. İkinci tur için yurt dışı temsilciliklerinde de oy verme işlemi başladı. 20 Mayıs tarihinde başlayan oy verme işlemleri yarın sona erecek. İlk turda 1 milyon 817 bin 10 kişinin oy kullandığı yurt dışı sandıklarında 20-23 Mayıs tarihleri arasında toplamda 1 milyon 585 bin 334 kişi oy kullandı. Yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan oyların bir bölümü Türkiye'ye getirildi.

Türkiye 28 Mayıs'ta sandığa gidiyor! Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme sayısı 1 buçuk milyonu aştı

Türkiye 28 Mayıs'ta bir kere daha sandığa gidecek!

Seçimin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı. 20 Mayıs tarihinde başlayan oy verme işlemleri için son tarih 24 Mayıs (yarın).

14 Mayıs seçimleri için Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında toplam 1 milyon 817 bin 10 kişi oy kullanmıştı ve katılım oranı yüzde 52,69 olmuştu.

Türkiye 28 Mayıs'ta sandığa gidiyor! Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme sayısı 1 buçuk milyonu aştı - Resim : 1Bu seçimlerde ise 20-23 Mayıs tarihleri arasında şu ana kadar toplamda 1 milyon 585 bin 334 kişi oy kullandı. 

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 24 Mayıs'ta sona erecek, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Türkiye 28 Mayıs'ta sandığa gidiyor! Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme sayısı 1 buçuk milyonu aştı - Resim : 2Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur oylaması için yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan oyların bir bölümü Türkiye'ye getirildi.

Vatandaşların kullandığı oyların bulunduğu çuvallar, sandık ve seçim görevlilerinin gözetiminde mühürlendikten sonra kurye ve siyasi parti temsilcileri eşliğinde Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli uçaklarıyla İstanbul Havalimanı'na getiriliyor.

Türkiye 28 Mayıs'ta sandığa gidiyor! Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme sayısı 1 buçuk milyonu aştı - Resim : 3Uçaktan alınan mühürlü çuvallar, yetkililer tarafından apronda bekleyen araca konuldu. Oylar, görevliler nezaretinde havalimanındaki Yurt Dışı Seçim Bölgesi Başkanlığına götürüldü. Yurt dışından getirilen oy torbaları, görevlilerce İstanbul Havalimanı'nda 7 kilitle açılabilen çelik kapılı bir odada muhafaza altına alındı.

Türkiye 28 Mayıs'ta sandığa gidiyor! Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme sayısı 1 buçuk milyonu aştı - Resim : 4Oyların içinde bulunduğu torbalar, Arnavutköy 4. Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulu tarafından Ankara'da bulunan Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna ulaştırılacak.

Oyların bulunduğu çuvallar, 27 Mayıs Cumartesi gününe kadar İstanbul'a getirilmeye devam edecek.

Akşener'den Sinan Oğan'ın kararına ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazarlık yapmadık AK Parti'den Sinan Oğan'ın desteğine dair açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu teröristi bulun