YSK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularını kabul etti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını kabul etti.

YSK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularını kabul etti

YSK'nin internet sitesindeki karara göre, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yürütülecek seçim takvimi çerçevesinde, 23 Mart Perşembe günü saat 17.00'ye kadar siyasi partiler tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan başvurular teker teker incelendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grupları tarafından aday gösterilen Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti gruplarınca aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başvuru evrakının incelenmesi neticesinde herhangi bir eksiklik olmadığı anlaşıldı.

ADAYLIKLARI KABUL EDİLDİ
Buna göre, Cumhurbaşkanı adaylığına süresi içerisinde başvuran Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun başvuruları oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu
Yeniden Refah Partisi ile Milletvekilliği pazarlığı yapıldı mı? Cumhur İttifakı'nın protokolü ortaya çıktı AK Parti'de önemli gelişme! Muharrem İnce 4. günde 100 bin imzaya ulaştı