Cengiz Ergün Kimdir? Hangi Partiden Aday Olmuştur? 2024 Yerel Seçimi Kazandı mı?

Cengiz Ergün kimdir? 3 dönem Manisa'nın belediye başkanlığını yapmış isim 2024 seçiminde aday oldu mu? Seçimi kazandı mı? Ne kadar oy aldı, tüm bilgileri haberimizden okuyabilirsiniz.

Cengiz Ergün Kimdir? Hangi Partiden Aday Olmuştur? 2024 Yerel Seçimi Kazandı mı?
Cengiz Ergün

Cengiz Ergün, 1960 yılında Manisa'da doğmuş, eğitim ve iş hayatının büyük bir kısmını aynı şehirde geçirmiş bir siyasetçi ve iş insanıdır. Murat Germen, Necatibey ve Gazi İlkokulu'nda başlayan eğitim yolculuğu, Şehitler Orta Okulu ve İzmir Fatih Lisesi'nde devam etmiş, ardından Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olmuştur. Erzincan'da askerlik görevini tamamladıktan sonra Manisa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma kurarak iş hayatına atılmıştır. 1981 yılında Şeyda Ergün ile evlenmiş ve bu evlilikten Hande ve Merve isimlerinde iki kız çocuğu sahibi olmuştur.

Cengiz Ergün Kimdir? Hangi Partiden Aday Olmuştur? 2024 Yerel Seçimi Kazandı mı? - Resim : 1

Profesyonel kariyerine müteahhit olarak başlayan Ergün, Manisaspor Kulübü Başkanlığı gibi önemli sosyal faaliyetlerde de bulunmuş, bu görevi sırasında takımı 3. Lig'den alıp, 2004-2005 futbol sezonunda Süper Lig'e taşımıştır. Bu başarı, Manisa için sportif, sosyal ve ekonomik anlamda dönüm noktası olmuştur.

2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nden Manisa Belediye Başkanı olarak seçilen Ergün, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de başarıyla görevini sürdürmüş ve Manisa'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. "Hizmetin siyaseti olmaz" anlayışıyla yola çıkan Ergün, Manisa'ya hizmet etme sevdasının hiç bitmediğini vurgulamıştır. Ancak, 2019 seçimlerinden sonra yaşanan bazı tartışmalar, Ergün'ün yönetim anlayışı üzerinde soru işaretleri yaratmıştır. Özellikle seçim sonrası belediyenin kasasından büyük miktarda ödeme yapmaya çalıştığı iddiaları gündeme gelmiştir.

Cengiz Ergün Kimdir? Hangi Partiden Aday Olmuştur? 2024 Yerel Seçimi Kazandı mı? - Resim : 2

Cengiz Ergün Kaç Dönemdir Belediye Başkanı?

Cengiz Ergün, 2009 yılından itibaren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır. 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) aday olarak seçilmiş ve bu bilgilere göre üç dönem(15 Yıl) boyunca belediye başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Cengiz Ergün Kaç Oy Aldı? 2024 Yerel Seçimi Kazandı mı?

Cengiz Ergün, seçimlerde %29.78 oy oranıyla 264.026 oy almıştır. Chp adayı Ferdi Zeyrek ile girdiği rekabette büyük bir farkla seçimi kaybetmiştir.

Cengiz Ergün Kimdir? Hangi Partiden Aday Olmuştur? 2024 Yerel Seçimi Kazandı mı? - Resim : 3

Cengiz Ergün Hangi Partiden 2024 Yılında Belediye Başkan Adayı Olmuştur?

Cengiz Ergün, 2024 yerel seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) belediye başkanı adayı olarak gösterilmiştir. 2024 yerel seçimlerinde büyük bir sürpriz yaşandı! Uzun yıllardır Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kalesi olarak bilinen Manisa, sandıktan çıkan sonuçla yeni bir döneme adım attı.

Cumhur İttifakı'nın Türkiye genelinde zorlu bir süreçten geçtiği bu seçimlerde, Manisa'da MHP'nin deneyimli ismi Cengiz Ergün, CHP'nin adayı Ferdi Zeyrek karşısında yarıştı. Ancak beklenen olmadı; Manisa halkı, 507 bin 563 oy ve yüzde 57,26'lık muazzam bir destekle Ferdi Zeyrek'i tercih etti. Bu sonuçlar Manisa'da yıllardır süregelen yönetimin değiştiğini ve seçmenin yeni bir sayfa açmaya karar verdiğini gösteriyor.

Cengiz Ergün seçim sonuçlarından sonra 15 yıldır hizmet ettiği Manisa halkına teşekkür edip, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Cengiz Ergün Kimdir? Hangi Partiden Aday Olmuştur? 2024 Yerel Seçimi Kazandı mı? - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Belediye Başkanı'nı teselli etti Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya toparlarız ya da buz misali eririz AK Parti Beykoz ve GOP'a itiraz etti AK Parti kadrolarında değişiklik olacak mı?