CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kaçak yapısına milyonluk ceza

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısı için ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin TL fatura çıkarttı. Karar sorumlulara tebliğ edilirken Aslanoğlu’nun idari yargıya başvurma hakkı da bulunuyor.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kaçak yapısına milyonluk ceza

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Narlıdere Sahilevleri’nde yapımı devam eden binasının, şikayet üzerine yapılan incelemede kaçak olduğu ortaya çıktı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kaçak yapısına milyonluk ceza - Resim : 1
Şenol Aslanoğlu

Ege'de Son Söz'ün haberine göre Aslanoğlu’nun yüklenici bir firma aracılığıyla yürüttüğü işlemler kapsamında eski yapının tadilat ruhsatıyla yenilendiği, yenilemenin tadilattan çıkartılarak komple çelik bir binaya dönüştürüldüğü tespit edilmişti. Binanın durumu mevcut yapıdan yüksek ve gösterişli hale getirilirken duruma Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü de müdahil olmuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kaçak yapısına milyonluk ceza - Resim : 2

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, eski bina için alınan imar barışı yapı kayıt belgesini iptal ederken kaçak yapı için Narlıdere Belediyesi’ne İmar Kanunu çerçevesinde gereğinin yapılması için yazı göndermişti. Bunun üzerine harekete geçen belediye de inşaatı mühürledi ve yasal işlemleri yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kaçak yapısına milyonluk ceza - Resim : 3

Narlıdere Belediyesi encümeni, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na kaçak yapısı nedeniyle 1 milyon 300 bin TL’ye yaklaşan bir ceza kesti. Encümen kararı taraflara tebliğ edilirken Aslanoğlu’nun idari yargıya başvurma hakkı da bulunuyor.

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa Valiliği'ni ziyaret etti Yeniden Refah kurucusundan çarpıcı açıklama: Afişleri CHP basıp asıyor Emeklilerin beklediği haberi Bursa'dan verdi: Temmuz'da masaya yatıracağız Yerel seçimlerin en genç ve en yaşlı adayları belli oldu