Fatih Portakal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu planını açıkladı: Yazıklar olsun

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde yenilgi alan CHP'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek "Değişimin bir kurul, heyet değişimiyle olmayacağının farkındayız. Değişimi toplum istiyor." açıklamasında bulundu. Fatih Portakal, İmamoğlu'nun bu açıklamasının ardından CHP Genel Merkezi'nde İmamoğlu ile ilgili senaryoları açıkladı.

Fatih Portakal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu planını açıkladı: Yazıklar olsun

Türkiye tarihi bir seçimi geride bıraktı. Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez yapılan ikinci tur oylamasıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir kez daha seçimlerden mağlubiyetle ayrıldı.

Kılıçdaroğlu, parti tabanından gelen tüm 'istifa et' çağrılarına kulağını tıkarken, "Buradayım" mesajı vererek koltuğu bırakmayacağını vurguladı.

FOX TV'den ayrılıp Sözcü TV'de CHP yandaşlığı yapan Fatih Portakal bu akşam Sözcü TV ekranlarından CHP ile ilgili yeni bir kulis bilgisini paylaştı.

ekrem imamoğlu

EKREM İMAMOĞLU BAYRAK AÇTI

Fatih Portakal canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu. Portakal "Bu CHP'nin durumu ne olacak? Değişecek mi? Lider değiştirecek mi? Sadece lideri değiştirmek yeterli mi? Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bir dönüşüme ihtiyacı var mı, yok mu? Bunların çok tartışılması gerekiyor. Çünkü umut olabilmek için anamuhalefet partisinin hem değişmesi gerekiyor hem de dönüşmesi gerekiyor. Öyle gizli kapaklı da konuşmamak gerekiyor. Bulmaca çözer gibi de konuşmamak gerekiyor. İlk başlarda zemin yoklamak için belki Ekrem İmamoğlu böyle yaptı ama bugün net konuştu İBB'de. Değişim istedi. Sadece değişim istemekle kalmadı bayrak açtı CHP genel merkezine, Kemal Kılıçdaroğlu'na; 'Görev almaktan çekinmem' dedi.

Fatih Portakal

KEMAL BEY SİZİNLE OLMADI KARDEŞİM

Ben değişimden yanayım. Ben Kılıçdaroğlu'nun değişmesinden yanayım. CHP'nin de kendisine bir yol bulmasından yanayım. Hangi CHP? Milliyetçi CHP mi, muhafazakar CHP mi, sosyal demokrat CHP mi, hangi CHP'siniz? Bunu seçimlerden önce de söylüyordum zaten. Bir kimliğini bulması gerekiyor. Samimi olarak insanları inandırması gerekiyor ve dokunması gerekiyor. Olmadı. Kemal Bey ile olmadı. Kemal Bey sizinle olmadı kardeşim. Olmuyor o yüzden insanları da umutsuz bırakmamanız gerekiyor ve Faik Bey'in dediği gibi 'bu seçimde olmadı bir dahaki seçimde olacak' mantığı yanlış bir mantık. 5 sene beklemek gerekiyor o zaman 80 yaşına geleceksiniz. Olmuyor sizinle olmuyor değişim şart.

Fatih Portakal kulis

YAZIKLAR OLSUN

Kulis bilgisi şu şöyle düşünüyorlarmış eğer doğruysa yazık. Gerçekten yazık. Nasıl olsa İmamoğlu tamam bayrak açtı. Sıkıntı yok ama İmamoğlu'na zaten ceza kesecekler. 2 ay içerisinde Yargıtay'daki cezası onanacak ve ister istemez saf dışı kalacak. Eğer böyle bir düşünceye sahipseniz yazıklar olsun. Bu adamınızın veya partili olan bir başkanın arkasında durmayacağınızı gösteriyor. CHP Genel Merkezi'nde konuşulan senaryolardan birisi buymuş. Zaten biz onu çok fazla dikkate almıyoruz. Yargıtay kararını onun hakkında verecek ve o otomatikman yarıştan düşmüş olacak diye. Bu değişimin olması için mutlaka başkası da çıkacaktır. Bu değişimin olması gerektiğini düşünenlerden birisiyim. Baba-oğul ilişkisi çabuk bitti. Böyle de bir ilişki olmazmış sadece menfeaate dayalı. Yazıklar olsun." açıklamalarında bulundu.

Erdoğan, Zelenskiy’le görüştü Milli Savunma Bakanı Güler Yunan mevkidaşıyla görüştü Yeni bakanlar yemin etti Yeni TBMM Başkanı kim olacak, seçim ne zaman?