Son Dakika: Hatay'da tepki çeken Lütfü Savaş'ın üstü çizildi! İşte CHP'nin teklif götürdüğü yeni isim

Son Dakika: CHP'nin Hatay'da Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesine tepkiler çığ gibi büyürken son olarak Genel Başkan Özgür Özel, "Milletin sesini duymak, sandıktan önce yapılan çok yüksek örneklemle yapılan anketlerdir" demişti. CHP'nin Hatay için şarkıcı ve AHBAP kurucusu Haluk Levent'e teklif götürdüğü ortaya çıktı.

Son Dakika: Hatay'da tepki çeken Lütfü Savaş'ın üstü çizildi! İşte CHP'nin teklif götürdüğü yeni isim
  • CHP'nin yerel seçim için mevcut başkan Lüftü Savaş'ı aday göstermesi birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
  • CHP yönetiminin Hatay kararını gözden geçirmeye karar vererek Belediye Başkanlığı için Haluk Levent’e teklif götürdüğü öğrenildi.

Son Dakika: Hatay'da tepki çeken Lütfü Savaş'ın üstü çizildi! İşte CHP'nin teklif götürdüğü yeni isim - Resim : 1

İSMAİL SAYMAZ DUYURDU

  • Gazeteci İsmail Saymaz yaşanan kritik gelişmeyi şu şekilde aktardı:

"Haluk Levent’le konuştum. CHP’nin üç gün önce kendisine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı teklifi getirdiğini söyledi.

Levent, bana şunları anlattı: “AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var diyerek, kabul etmedim."

HALUK LEVENT: SİYASETE GİRMEYECEĞİME DAİR KARARIM KESİN

  • Şarkıcı Haluk Levent de gündeme gelen teklifle ilgili bir son dakika paylaşımı yaparak, "Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var" ifadelerini kullandı.

MYK TOPLANIYOR

  • Hatay kararının, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün toplanacak olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Parti Meclisi’ne (PM) sunulması bekleniyor.

Son Dakika: Hatay'da tepki çeken Lütfü Savaş'ın üstü çizildi! İşte CHP'nin teklif götürdüğü yeni isim - Resim : 2

  • Partinin “kalesi” olarak nitelendirilen güçlü olduğu Ankara’nın Çankaya ilçesi, İstanbul’un kalan ilçeleri ve bazı büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu yerlerde adaylarını belirleyerek süreci tamamlanacak.

Son Dakika: Hatay'da tepki çeken Lütfü Savaş'ın üstü çizildi! İşte CHP'nin teklif götürdüğü yeni isim - Resim : 3

"BİZE BİR ŞEHİRDEN YANLIŞ YAPTIĞIMIZ SİNYALİ VERİLİYORSA, BU DEĞERLENDİRİLİR"

  • Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday olmasının ardından Özel, anketleri işaret ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Siyaset, vatandaşın söylediğini duyma sanatıdır. CHP olarak, bütün bölgelerde adayları anketlerle belirledik. Adaylık sonrası ölçme, değerlendirme anketleri de önemlidir. Bu anketler, yüksek örneklerle yapılan anketlerdir. Bize bir şehirden yanlış yaptığımız sinyali veriliyorsa, bu değerlendirilir. Milletin sesini duymak önemlidir. Anketlerde bir şey görüyorsak, müdahale ediyoruz, müdahale ederiz."

Kaynak: haberet.com

Saadet Partisi, İstanbul’un 6 ilçesinde daha adayını açıkladı İYİ Partili ilçe başkanını dövüp tehditle Mansur Yavaş'tan özür dilettiler Gökhan Zan TİP'ten Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu Özel’in Soyer'e teklif ettiği görev ortaya çıktı