Getir, kullanıcı bilgilerinin çalındığı iddiasını doğruladı

Türkiye genelinde en çok tercih edilen market ve yemek teslimat şirketlerinden biri olan Getir ve bünyesindeki BiTaksi kullanıcılarının bilgilerinin çalındığı iddiasına şirketten yanıt geldi. Firma tarafından yapılan açıklama ile birlikte iddialar doğrulandı.

Getir, kullanıcı bilgilerinin çalındığı iddiasını doğruladı

Dünya genelinde tüm kullanıcıların endişe ettiği konulardan birisi de teknoloji sektöründeki siber güvenlik.

Bankacılık işlemlerinden yemek siparişine, oyunlardan ev tekstik alışverişine, çevrimiçi ödemelere kadar tüm işlemlerin gerçekleştirildiği internette yeni bir bilgi çalınma durumu ortaya çıktı.

Önde gelen market ve yemek sipariş uygulamarından Getir'in ve bünyesinde hizmet veren taşımacılık uygulaması BiTaksi kullanıcılarının bir kısmının bilgilerinin çalındığı iddiası gündemde büyük etki yaratmıştı.

Getir'in sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada bazı kişisel bilgilerin ele geçirildiği doğrulanırken, nasıl ele geçirildiğinin araştırıldığı vurgulandı.

BİLGİLERİN NEREDE SAKLANDIĞI AÇIKLANDI
Söz konusu açıklamada, bilgiler ile Getir hesaplarına erişimin mümkün olmadığı eklenirken kredi kartı bilgilerinin Getir'in sisteminde değil MasterPass sistemlerinde saklandığı, bu yüzden de kullanıcı özelinde bu bilgilere erişimin mümkün olmadığı belirtildi.

Getir, kullanıcı bilgilerinin çalındığı iddiasını doğruladı - Resim : 1

KULLANICILARA İNGİLİZCE HAKARETLER EDİLDİ
Getir kullanıcılarının bilgilerini ele geçiren siber korsanlar tarafından Getir kullanıcılarına küfür içerikli ve kredi kartı bilgileri ve tam isimlerine kadar birçok bilgiyi ele geçirdiklerine dair İngilizce mesajlar gönderildiği belirtiliyor.

Bir devir kapanıyor Twitter'da artık her şey parayla Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri yayınlandı Togg'dan T10X modelinin ön siparişi için açıklama