Grafikerler üzgün! Adobe fiyatlarına yüzde 300 zam geldi

Adobe Türkiye fiyatlarında yüzde 300 zam yaptığını duyurdu. Yapılan bu zam sonrası kullanıcılar, sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Adobe fiyatları ne kadar oldu? Adobe ne zaman zamlanacak?

Grafikerler üzgün! Adobe fiyatlarına yüzde 300 zam geldi
  • Adobe Türkiye, dünya çapında yaratıcı uygulamalarının bulut tabanlı hizmeti olan Creative Cloud’un fiyatlarına önemli ölçüde zam yapacağını duyurdu. 
  • Bu zam haberi, Türkiye’deki Creative Cloud kullanıcılarını da doğrudan etkiliyor.

Grafikerler üzgün! Adobe fiyatlarına yüzde 300 zam geldi - Resim : 1

  • Adobe, 5 Mart itibarıyla Türkiye’deki abonelik fiyatlarını artıracağını duyurarak, bazı kullanıcılara bilgilendirme mesajları gönderdi.

Grafikerler üzgün! Adobe fiyatlarına yüzde 300 zam geldi - Resim : 2

  • Ancak, bu zam sadece bir miktar artış değil; Adobe, yurt dışındaki abonelik fiyatlarına %9’luk bir zam yaparken, Türkiye’deki fiyatları tek seferde %308 gibi çarpıcı bir oranda yükseltiyor.
  • Bu durum, Türkiye’deki Creative Cloud kullanıcılarının ciddi bir fiyat artışıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Grafikerler üzgün! Adobe fiyatlarına yüzde 300 zam geldi - Resim : 3

ADOBE TÜRKİYE FİYATLARI YÜZDE 300 ZAMLANDI

  • Yurt dışındaki fiyatlarla karşılaştırıldığında, Türkiye’deki abonelik ücretleri hala uygun görünebilir.

Grafikerler üzgün! Adobe fiyatlarına yüzde 300 zam geldi - Resim : 4

  • Ancak, aylık 777 TL gibi bir ücret, özellikle hobi amaçlı kullanıcılar için oldukça yüksek bir meblağ olarak nitelendirilebilir.
  • Bu kadar büyük bir zammın ardındaki nedenlerden biri, Adobe’un küresel olarak fiyatları artırırken döviz kurlarındaki dalgalanmaları da dikkate alması olarak öne çıkıyor.

Grafikerler üzgün! Adobe fiyatlarına yüzde 300 zam geldi - Resim : 5

YILLLIK FİYAT NE KADAR OLDU?

  • Yıllık fiyat ise tam 10.350 TL oldu.
  • Creative Cloud’un bu fiyat artışı, Türkiye’deki dijital içerik üreticileri ve tasarımcılar arasında endişeye yol açtı.
  • Artan maliyetler, özellikle bağımsız çalışanlar ve küçük işletmeler için ek bir yük oluşturabilir.
  • Adobe’nun bu adımıyla ilgili kullanıcıların tepkileri ve alternatif çözüm arayışları da artış gösteriyor.

Grafikerler üzgün! Adobe fiyatlarına yüzde 300 zam geldi - Resim : 6

  • Adobe Türkiye konu ile ilgili olarak, “Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Mısır, Japonya, Norveç, Güney Kore, İsveç veya Türkiye’deki bir müşteriyseniz Adobe, para birimi dalgalanmalarını izler ve yalnızca gerektiğinde fiyatları ayarlar. Döviz kurlarındaki dalgalanmalara uyum sağlama becerimiz, herkes için yaratıcılığı sürekli olarak mümkün kılmamızı ve küresel çapta müşterilerimize büyük değer sunmamızı sağlıyor.

Grafikerler üzgün! Adobe fiyatlarına yüzde 300 zam geldi - Resim : 7

1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Norveç ve İsveç’te Creative Cloud ve Document Cloud planlarının fiyatlarında artış olacaktır. Mısır, Japonya, Güney Kore ve Türkiye için güncellenmiş fiyatlandırma 5 Mart 2024 tarihinden sonra uygulanacaktır.” açıklamasında bulundu.

AKINCI bir testi daha başarıyla tamamladı ABD KAAN'ı konuşuyor! "Ankara'nın yeni Titan'ı" İTÜ Profesörü '100 Zeki ve İlham Veren Kadın' arasına girdi Bayraktar TB3, 20. test uçuşunu gerçekleştirdi