Bayram ne zaman, kaç gün kaldı? Oruç ne zaman bitiyor?

Ramazan Bayramı tatiline az bir zaman kaldı. 11 Mart'ta başlayan mübarek Ramazan ayının sona ermesi ile üç günlük Ramazan Bayramı kutlanacak. Ramazan'ın son orucu arife günü tutulacak. Peki, bayrama kaç gün kaldı? Ramazan Bayramı ne zaman? Oruç ne zaman bitiyor? İşte Diyanete göre 2024 Ramazan Bayramı tarihi...

Bayram ne zaman, kaç gün kaldı? Oruç ne zaman bitiyor?

Ramazan Bayramı'na kaç gün kaldı merak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayının son haftasına girdik. Bugün 25. oruç tutuluyor. Oruçların ardından üç günlük Ramazan Bayramı ile eş, dost, akraba ziyaretleri ile hasret giderilecek. Vatandaşlar, oruç ne zaman, hangi gün bitiyor öğrenmek istiyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? 

Bayram ne zaman, kaç gün kaldı? Oruç ne zaman bitiyor? - Resim : 1

ORUÇLAR NE ZAMAN BİTİYOR, ARİFE NE ZAMAN?

Ramazan'ın son orucunun tutulacağı arife günü, 9 Nisan Salı günü. Arife günü, yarım gün tatil sayılıyor. 

Bayram ne zaman, kaç gün kaldı? Oruç ne zaman bitiyor? - Resim : 2

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR?

Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor, 12 Nisan Cuma günü sona eriyor. 

Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı
1. Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba
2. Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe
3. Gün: 12 Nisan 2024 Cuma

Bayram ne zaman, kaç gün kaldı? Oruç ne zaman bitiyor? - Resim : 3

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN, 9 GÜN MÜ?

Ramazan Bayramı tatili kamu çalışanları için idari izin kapsamında dokuz güne çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramdan önceki pazartesi günü ve arife günündeki yarım günün idari izin olarak verildiğini açıkladı. Böylece bayram tatili, 5 Nisan Cuma mesai bitimi ile başlıyor, 15 Nisan Pazartesi günü sona eriyor. Bu da 9 günlük bayram tatili anlamına geliyor.

Sağlık Bakanlığı kura sonuçları nasıl öğrenilir? Kısa Hadisler: Hayatınıza Yön Verecek 50 Önemli ve Kısa Hadisler Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü? Az önce deprem nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu 4 Nisan 2024?