Dağda iki kişi kayboldu: Drone kurtardı!

Van'da bulunan Erek Dağı'nda uçkun bitkisi toplamaya gittikleri esnada kaybolan iki kişi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından 'termal kamera' özelliğine sahip dronla bulundu.

Dağda iki kişi kayboldu: Drone kurtardı!

Van'ın İpekyolu ilçesindeki 3 bin 204 rakımlı Erek Dağı'na uçkun bitkisi toplamak amacıyla giden 35 yaşındaki Serkan Sürmeli ve 34'ünde olan Suat Sevimli kaybolcu. Bu ikili, telefon aracılığıyla yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye AFAD VE UMKE ekipleri sevk edildi. Termal kamera özelliğine sahip olan dronlar hemen devreye sokuldu. Kısa sürede yerleri tespit edilen Sürmeli ve Sevimli, 6 saat içerisinde kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı. İkili, ekiplere şükranlarını sundu.

Dağda iki kişi kayboldu: Drone kurtardı! - Resim : 1


BÖLGE SORUMLUSU KONUŞTU


UMKE Bölge Sorumlusu Sinan Özgür, ihbarı aldıkları andan itibaren ekiplerin bölgeye gittiklerini söyleyerek,

"Dün saat 17.43 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezimize bir ihbar düştü. Erek Dağı'nda uçkun bitkisini toplamaya giden 2 vatandaşın mahsur kaldıkları bildirildi. AFAD ekiplerinin koordinesinde UMKE ekiplerimizin envanterinde olan dronla çıkış yapıldı. Ekiplerin arama kurtarma çalışması saat 23.40'a kadar sürdü. Mahsur kalan vatandaşların konumu dronun termal ve normal kamerasıyla tespit edildi. Mahsur kalarak yaralanan vatandaşlarımız güvenli şekilde kurtarılarak, ambulansa teslim edildi. Sağlık durumları iyi olan yaralılar, tedavi gördükleri hastaneden taburcu oldu" dedi.

Dağda iki kişi kayboldu: Drone kurtardı! - Resim : 2

Kaynak: DHA

Ağrı Van
Mersin'de kavga çıktı: Bacağından vuruldu! Aksaray'da eğitim uçağı düştü UEFA, Şampiyonlar Ligi finali öncesi depremzedeler için yardım toplayacak Sevgilisini fare zehri ile öldürdü!