İsveç'ten NATO üyeliği için flaş Türkiye açıklaması! Umutluyuz

NATO'ya girmek için Türkiye'ye terör örgütü PKK'ya desteğin kesileceği sözünü veren İsveç'ten yeni bir açıklama geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin NATO üyeliğinin onaylanması hakkında Türkiye'den umutlu olduğunu dile getirdi.

İsveç'ten NATO üyeliği için flaş Türkiye açıklaması! Umutluyuz

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla NATO'ya girme talebini dile getiren İsveç, resmi başvurusunu da tamamladı. Terör örgütü PKK ve İslamofobiyi destekleyen İsveç'e Türkiye geçit vermedi.

İsveç'ten NATO üyeliği için flaş Türkiye açıklaması! Umutluyuz - Resim : 1

TÜRKİYE'YE VERDİKLERİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMİYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na İspanya'nın başkenti Madrid'de söz vererek, PKK'ya desteğin kesileceğini belirten İsveçli yetkililer çabasız kaldı.

İsveç'ten NATO üyeliği için flaş Türkiye açıklaması! Umutluyuz - Resim : 2

Kur'an-ı Kerim'e saldırılar adeta her gün yaşanmaya devam ederken, PKK militanların da İsveç kentlerinde provokatif yürüyüşler yapmaya devam ediyor.

İsveç'ten NATO üyeliği için flaş Türkiye açıklaması! Umutluyuz - Resim : 3

İSVEÇ'TEN SICAK HAMLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz ayında gerçekleşen NATO Zirvesi'nde açıkladığı İsveç'in NATO üyeliğine dair kararına ilişkin İsveç'ten bir son dakika açıklaması geldi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin NATO üyeliğinin onaylanması hakkında Türkiye'den umutlu olduğunu söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström
İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström

Yeniden değerlendirilmeye alınacak üyelik sürecine ilişkin gazetecilere açıklama yapan Billström, "İsveç hükümeti yaz boyunca, o zaman ortaya konan şartların ve Vilnius'ta yapılan açıklamanın hala geçerli olduğu dışında herhangi bir sinyal almadı." ifadelerini kullandı.

İsveç'ten NATO üyeliği için flaş Türkiye açıklaması! Umutluyuz - Resim : 5

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İsveç'in NATO üyeliğini, Ekim ayında yeniden toplandığında onaylayacak.

İsveç NATO Türkiye
Papa Francis Moğolistan'da Yunanistan alevlerle mücadele ediyor! Göçmenler kaçış yolları arıyor Hakan Fidan'dan sürpriz tepki ABD'deki silahlı saldırıda can kaybı var