Deprem bölgesindeki 4 ilde eğitim bugün başlayacak

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede bir süredir eğitim öğretim duraklatılmıştı. Yıkımın ağır olduğu 4 ilin bazı ilçelerinde ders zili bir ayı aşkın aradan sonra yeniden çalacak.

Deprem bölgesindeki 4 ilde eğitim bugün başlayacak

Yıkımın en ağır olduğu 4 ilde öğrenciler okullarına kavuşuyor. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da eğitim öğretim kademeli olarak başlıyor. Kahramanmaraş'ın Andırın ve Ekinözü ilçelerinde okullar açılıyor.

MALATYA'DA 8 İLÇEDE EĞİTİM BAŞLAYACAK
Malatya'da da okullarda 48 gün sonra öğrenciler için ders zili yeniden çalacak. 8 ilçede öğrenciler eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecek.

Deprem bölgesindeki 4 ilde eğitim bugün başlayacak - Resim : 1

Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Darende, Doğanyol, Pütürge, Kale ve Yazıhan ilçelerinde yüz yüze eğitime başlanacak. 

HATAY'IN 7 İLÇESİNDE EĞİTİM BAŞLIYOR
Hatay'da da 7 ilçedeki 494 okulda hazırlıklar tamamlandı.

Altınözü, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Reyhanlı, Payas ve Yayladağı ilçelerinde ders zili çalacak.

Adıyaman'da depremzede öğrenciler için çadır sınıflar oluşturuldu.

Deprem bölgesindeki 4 ilde eğitim bugün başlayacak - Resim : 2

Adıyaman'da 5 ilçede okul sıraları öğrencilerini bekliyor. Çelikhan, Kahta, Gerger, Samsat ve Sincik'de eğitime devam edilecek. Kent merkezindeki depremzede öğrenciler için de çadır sınıflar oluşturuldu.

Beşpınar Kültür Eğitim ve Sosyal Destek Kampüsü'nde, öğrenciler dersbaşı yapacak. Konteyner ve çadır kentlerde kalan öğrenciler servisler aracılığıyla eğitim kampüsüne taşınacak. 

YÖKDİL sınavı saat kaçta başlayacak? 27 Mart'ta hangi illerde okullar açılacak? MEB'den ara tatil açıklaması Nisan ara tatili ne zaman?