2023-YÖKDİL/1 sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

YÖKDİL sınavı 26 Mart Pazar günü yapıldı. Elektronik ortamda yapılan YÖKDİL sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı. Soru cevaplarını kontrol eden adayları YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman belli olacak merak ediyor.

2023-YÖKDİL/1 sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı yani 2023-YÖKDİL/1 sınavı, 26 Mart Pazar günü yapıldı. Sınava giren adaylar, sınav soru ve cevap anahtarına ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden (AİS) erişebiliyor. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL SINAV SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 26 Mart 2023 tarihinde saat 15.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci, 5 Nisan 2023 tarihi saat 23.59’da sona erecektir.

YÖKDİL SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav sonuç takvimine göre 2023-YÖKDİL/1 sınavı sonucu 14 Nisan 2023'te açıklanacak. Sınav sonucunu ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sorgulayabileceksiniz.

ÖSYM
YKS geç başvuru tarihi ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? 4 ilde eğitim bugün başlayacak YÖKDİL sınavı saat kaçta başlayacak? 27 Mart'ta hangi illerde okullar açılacak?