CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan CHP'lilerden ilçe aday seçimlerini protesto

CHP'nin İstanbul'da çıkarmayı planladığı adaylardan rahatsız olan CHP'liler, partinin Seyrantepe'deki binası önünde toplanarak sloganlar attı. Aynı zamanda CHP Avcılar İlçe Başkanlığında da eylem yapıldı. İşte detaylar...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Avcılar'da mevcut belediye başkanı Turan Hançerli'nin yerine Utku Caner Çaykara'yı aday gösterdiği söylentileri sonrası gerginlik yaşandı.

CHP'nin Seyrantepe'deki il binası önünde toplanan bir grup CHP'li, Avcılar'da Turan Hançerli'nin yeniden aday olmasını isteyerek sloganlar attı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan CHP'lilerden ilçe aday seçimlerini protesto - Resim : 1

“TURAN BAŞKAN OLMADAN AVCILAR KAZANILMAZ”

Avcılar'da Turan Hançerli'nin aday olmasını istediklerini, ithal başkan istemediklerini söyleyen Aslan Uzun isimli partili, Turan Hançerli'nin Avcılar'da 40 yıllık imar sorununu çözdüğünü belirtti. Uzun, "Kesinlikle Turan başkanımızı geri istiyoruz. Turan başkan olmadan Avcılar kazanılmaz, Avcılar olmadan Turan başkan olmaz" dedi.

Turan Hançerli
Turan Hançerli

“CHP'DE ADALET DE YOKTUR, VİCDAN DA YOKTUR”

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ise, "CHP'nin Turan Hançerli hakkında yanlış bir karar verirse ülkede yaşayan 10,5 milyon engelliye karşı büyük bir saygısızlık yaptığını düşünüyoruz. Ülkemizde demokrasiyi, laikliği, hak hukuk, adaleti savunan CHP içinde ülke nüfusunun yüzde 13’ünü, engellileri temsil eden bir belediye başkanını içinde barındıramıyorsa bana göre CHP'de adalet de yoktur, vicdan da yoktur, engelliye hiçbir şekilde saygı duymadığını da göstermektedir” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan CHP'lilerden ilçe aday seçimlerini protesto - Resim : 3

AVCILAR İLÇE BAŞKANLIĞI DA PROTESTO ETTİ

CHP Avcılar İlçe Başkanlığı önünde genel merkez protesto edildi. Protestonun, adayların beğenilmediği için olduğu öğrenildi.

TGRT Haber'de canlı yayınına bağlanan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, partinin bazı eksik değerlendirmeleri neticesinde partililerin genel merkeze demokratik haklarını kullanarak tepki gösterdiğini söyledi.

CHP Edirne Belediye Başkan adayı kalp krizi geçirdi Buket Aydın: CHP'ye tarihinin en büyük kazığı Buğra Kavuncu'dan 'İmamoğlu' itirafı Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sisi ile pek çok konuyu istişare edeceğiz