Erdoğan'ın restini gören Stoltenberg: Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini destekliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyeliği için Türkiye'nin AB üyeliğiyle rest çekerken bu reste NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den karşılık geldi. Stoltenberg "Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini destekliyorum" dedi. Çok geçmeden bir açıklama da ABD'den geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin AB üyelik arzusunu destekliyoruz" denildi.

Erdoğan'ın restini gören Stoltenberg: Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini destekliyorum

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta 11-12 Temmuz tarihleri arasında NATO Zirvesi düzenlenecek. Zirvede ele alınacak konulardan biri de elbette İsveç'in NATO'ya üyeliği. Türkiye, İsveç'in terör örgütü yandaşlarına karşı adım atmaması nedeniyle üyeliğe şerh düşerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da diplomasi de bu kozu etkili bir şekilde kullanıyor. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

ERDOĞAN'IN RESTİNE STOLTENBERG'DEN YANIT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyeliği için Türkiye'nin AB üyeliğiyle rest çekerken bu reste NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den karşılık geldi. Stoltenberg "Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini destekliyorum" dedi.

BİR DESTEK DE BEYAZ SARAY'DAN

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB ile ilgili açıklamalarına bir destek de ABD'den geldi. Beyaz Saray, "Türkiye'nin AB üyelik arzusunu destekliyoruz." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak için Litvanya'nın başkenti Vilnius'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB kapısında 50 yıldır bekletildiğini ifade ederek şunları söylemişti:

50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen Türkiye var. Türkiye'yi bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Türkiye'nin AB'de önünü açın. Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım. Biz Türkiye'yiz. Zirve marjında yapacağım görüşmelerde bunları da ifade edeceğim.
Recep Tayyip Erdoğan NATO
Ereğli halkı heyelan ve su baskınları mücadele ederken CHP'li Belediye Başkanı konser verdi MSB: 2 terörist etkisiz etkisiz hale getirildi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü Bakanlar afet bölgesinde