Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı

İstanbul Eyüpsultan’da okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürünü silahla vurarak öldüren 17 yaşındaki Y.K. savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Y.K, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

  • Eyüpsultan Alibeyköy Mahallesi'nde bulunan özel bir okulun müdürü İbrahim Oktugan (74) dün sabah saatlerinde, 5 ay önce okuldan kovulan 17 yaşındaki Y.K. tarafından odasında silahla vurularak öldürülmüştü.

TUTUKLAMA TALEBİYLE NÖBETÇİ HAKİMLİĞE ÇIKARILDI

  • Olayın ardından gözaltına alınan yabancı uyruklu öğrenci, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
  • Burada Savcılığa ifade veren Y.K., daha sonra ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı - Resim : 1

TUTUKLANDI

17 yaşındaki Irak uyruklu Y.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

VÜCUDUNDAKİ 2 HAYATİ NOKTAYI HEDEF ALDI

  • Olaya ilişkin detaylar ise Savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı.
  • Sevk yazısında, öldürülen Oktugan ile suça sürüklenen çocuk Y.K. arasında okulda ilişiğin kesilmesi ve aralarında geçen tartışma dolayısıyla husumet beslediğinin anlaşıldığı, 2023 Aralık ayında gerçekleşen olay sonrasında suça sürüklenen çocuğun ulaştığı ruhi sükunete rağmen fiilini planladığı şekilde icra ettiği, böylece Y.K.’nın eğitimci Oktugan’ı silahla hayati vücut bölgesine hedef alarak 2 el ateş ettiği ve hayatını kaybetmesine neden olduğu belirtildi.
Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı - Resim : 2
İbrahim Oktugan

SAVCILIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

  • Suça sürüklenen çocuk Y.K.'nın Savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Y.K.'nın ifadesinde, "2023'ün ilk döneminin ortalarında başka bir okuldan bu özel liseye kayıt oldum. Burada çeşitli sebeplerde hakkımda disiplin cezaları yazıldı, ben imzalamak istemedim. Aramızda sözlü bir tartışma yaşandı. Annemin üzerine yürümesi üzerine polisi de aradık, daha sonra okulu terk ettik ve olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Bizden aldıkları parayı da geri vermediler. Bu olaydan dolayı yaşananları kendime yediremedim" dedi.

Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı - Resim : 3

ÖĞRENCİLER OKULA AKIN ETTİ

  • Yaşanan olayın ardından Oktugan'ın öğrencileri bugün okula akın etti.
  • Okulda oldukları sırada olayın gerçekleştiğini söyleyen bir öğrenci, Y.K.'nın en son ne zaman okula geldiği sorulması üzerine, "Daha önce hiç gelmemişti, dün ilk kez geldi. Benim bir samimiyetim yoktu. İbrahim hoca çok iyiydi, yazık oldu hocaya. Artık diyecek bir şey yok. Normalde güvenlik vardı ama o da içeri gitti. İçeriye ne zaman gittiğini bilmiyorum ama aktif olarak çalışıyordu. Uzun zamandır çalışıyordu." dedi.

Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı - Resim : 4

EVİNİN ÖNÜNDE HELALLİK ALINDI

  • Öte yandan Oktugan'ın cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmadan önce evinin önüne getirilerek burada helallik alındı.
  • Cenaze aracının mahalleye girişiyle birlikte oradan feryatlar yükseldi, eşi Fatma Oktugan ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.
  • Cenaze helallik alındıktan sonra son yolculuğuna uğurlanmak üzere Eyüpsultan Camii'ne götürüldü.

Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı - Resim : 5

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

  • İbrahim Oktugan, ikindinin namazının ardından Eyüpsultan Camii'nde düzenlenen cenaze töreni sonrası Pierre Loti'deki aile kabristanlığına defnedildi.
  • Cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Nazif Yılmaz, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İbrahim Oktugan'ın eşi Fatma Oktugan, oğlu Görkem Oktugan, öğretmenler ve öğrencileri katıldı.
  • Cenazede Oktugan'ın eşi Fatma Oktugan ve öğrencileri gözyaşlarına boğuldu.

Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı - Resim : 6

Kaynak: Ajanslar

Kalben'in evine yapılan operasyonun görüntüleri paylaşıldı Gövde üzerine iniş yapan uçak hakkında İGA'dan açıklama İYİ Parti yeni anayasaya kapıyı kapattı Abdülkadir Selvi'den Devlet Bahçeli'ye 'Osman Kavala' yanıtı