Hatay'a adaylığı çok tartışılmıştı! CHP Lütfü Savaş yerine hangi ismi düşünüyor? Açıklama geldi

31 Mart yerel seçimleri için CHP'nin aday gösterdiği Lütfü Savaş ismi çok tartışılmıştı. Şehirde kaçak yapılaşmaya izin verdiği iddiaları ve depreme yönelik çalışmalar yürütmemiş olması nedeniyle ciddi eleştiriler alan Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi büyük tepkilere neden oldu. Tüm bu tepkilerin ardından CHP'nin Hatay için başka bir ismi aday göstereceği iddiaları konuşulmaya başlandı. Lütfü Savaş yerine Hatay'a hangi isim aday gösterilecek?

Hatay'a adaylığı çok tartışılmıştı! CHP Lütfü Savaş yerine hangi ismi düşünüyor? Açıklama geldi
  • 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'ın mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın, 31 Mart yerel seçimleri için tekrar aday gösterilmesi büyük tepki çekmişti.

Hatay'a adaylığı çok tartışılmıştı! CHP Lütfü Savaş yerine hangi ismi düşünüyor? Açıklama geldi - Resim : 1

  • Tepkilerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklama yapmış ve Lütfü Savaş için "Kırsaldan çok oy alıyor" demişti. 
  • Mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart yerel seçimleri için CHP'den aday gösterilen Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın adaylığının açıklanmasından sonra yapılan anketin sonuçları ve bugün Hatay'da gerçekleştirilen 6 Şubat Asrın Felaketi anmalarında Lütfü Savaş'a yönelik gerçekleştirilen protestoların CHP MYK’de değerlendirileceği bildirildi.
  • Adaylık için ismi geçen Suzan Şahin (CHP 27.Dönem Hatay Milletvekili), BirGün'e yaptığı açıklamada, "Bu aşamada adaylığı kabul etmem" dedi.

Hatay'a adaylığı çok tartışılmıştı! CHP Lütfü Savaş yerine hangi ismi düşünüyor? Açıklama geldi - Resim : 4

  • 11 Ocak’ta gerçekleştirilen CHP PM’de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi yeniden açıklanan Lütfü Savaş’ın adaylığının yarattığı tartışmalar sürüyor.

Hatay'a adaylığı çok tartışılmıştı! CHP Lütfü Savaş yerine hangi ismi düşünüyor? Açıklama geldi - Resim : 5

  • 6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle Hatay'da gerçekleşen anmalarda da protesto edilen Savaş’ın adaylığının geri çekilmesinin CHP’nin gündemine gelebileceği öne sürüldü.
  • Parti kaynakları, 9 Şubat Cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan MYK ve PM’nin gündeminde Hatay’ın da olacağını kaydetti.
  • Adaylık için adı geçen Hatay eski Milletvekili Suzan Şahin, BirGün'e adaylığı kabul etmeyeceğini söyledi.

Hatay'a adaylığı çok tartışılmıştı! CHP Lütfü Savaş yerine hangi ismi düşünüyor? Açıklama geldi - Resim : 7

  • Edinilen bilgiye göre CHP, Lütfü Savaş’ın adaylığının ilan edildiği 11 Ocak itibarıyla tartışmaları yakından takip etti.

"KABUL ETMEM"

  • Adaylık için isminin tartışıldığını bildiğini ifade eden Şahin, BirGün'e şunları söyledi:
"İsmimin anılması elbette kıymetli. Ama bu iş bu saatten sonra olacak iş değil. Ben bu şehre aşığım, böyle bir teklif beni onurlandırır. Ama bu aşamada böyle bir şey mümkün değil. Üç partiden teklif aldım ama CHP'li doğdum CHP'li ölürüm. CHP bugün yanlışlar yapabilir ama Türkiye'nin kurucu partisidir."
CHP Hatay deprem
Hatay ekonomisi mobilya sanayisi ile ayağa kalkacak Depremde hayatını kaybeden Eylül sınıf arkadaşları tarafından unutulmadı Cumhurbaşkanı Hatay'daki sözlerini çarpıtan muhalefete yanıt verdi İsmail Küçükkaya'dan itiraf gibi sözler