Seçim ne zaman yapılacak? Seçim takvimi 2023...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, imza attığı seçim tarihi ile birlikte seçim süreci başladı. Resmen ilan edilen 2023 seçim tarihi ile birlikte gözler YSK'ye çevrildi. Peki, seçim ne zaman? Seçim takvimi ne zaman açıklanacak?

Seçim ne zaman yapılacak? Seçim takvimi 2023...

Seçim tarihi 2023 resmen belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde seçimlerin yenilenmesi kararnamesini imzaladı ve seçim tarihini açıkladı. İki aylık seçim takvimi YSK tarafından açıklanacak. Peki, seçim ne zaman, 14 Mayıs mı? Seçim takvimi ne zaman açıklanacak?

SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasamızın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran 2023'te yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladım. Yarınki Resmi Gazete'de yayımlanacak bu kararın ardından, YSK iki aylık seçim takvimini başlatacaktır." dedi.

YSK, SEÇİM TAKVİMİNİ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı seçim kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanacak ve seçim süreci başlayacak. Erdoğan’ın açıklaması sonrası gözler Resmi Gazete’de olacak. Ancak; Resmi Gazete için gece saatleri beklenmeyecek. Seçimlerin yenilenmesine dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanacak.

YSK kamu görevlilerine ilişkin kararında, hangi kamu görevlilerinin vekil adaylığı durumunda ve hangi süre aralığında istifa etmesi gerektiğini belirtecek. Bu süre aralığının ise 11-16 Mart tarihleri arasında olması bekleniyor.

Sandığa giden seçmen hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçecek. YSK'nın açıklayacağı seçim takvimi bu iki süreci kapsayacak. Olası takvime göre, YSK, 21 Mart’tan itibaren cumhurbaşkanı adaylık başvurularını alacak.

Deprem nedeniyle kampanyada müzik yok Ümit Özdağ duyurdu: Ata İttifakı resmen açıklanıyor! "Ülkenin bir bölümü can derdinde bir bölümü siyasi hesap" Konteyner ithalatında gümrük vergisinin sıfırlanması kararı Resmi Gazete'de!